Ferit Aslan

Diyarbakır’da, 16-24 tarihlerinde Mezopotamya Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan Diyarbakır Kitap Fuarına kayyım ile yönetilen Belediye 7 yıl aradan sonra ilk kez katkı vereceği öğrenildi.

P H O T O 2023 12 14 16 45 34

Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ve Eylül Fuarcılık işbirliğinde 16-24 Aralık 2023 tarihlerinde Mezopotamya Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan Diyarbakır Kitap Fuarı’nın hazırlıkları tamamlanma aşamasına geldi.

Hazırlıklar konusunda CEGA Medyaya konuşan DTSO Yönetim kurulu üyesi ve Basın ve Yayın komisyonu başkanı Faruk Korkmaz, kitap fuarına 100’ün üzerinde yayınevinin katılacağını söyledi. 200’e yakın markanın da yer alacağı Diyarbakır Kitap Fuarı için yaklaşık 300 yazarında Diyarbakır4a geleceğini söyleyen Korkmaz, 9 gün sürecek olan kitap fuarında rekor bir katılım beklediklerini ifade etti.

-153Diyarbakır’da geçen yıl düzenlenen kitap fuarına yaklaşık 400 bin kişinin katıldığını, bu yılki hedeflerinin 700-800 bin olduğunu söyleyen Korkmaz, Belediye ile fuarlar konusunda bir protokal imzaladıklarını söyledi. Kayyım atanmasından sonra ilk kez belediyenin çevre temizliği ve kent merkezindeki bilboardlarının kullanılması konusunda kendilerine katkı verdiğini söyleyen Korkmaz, Fuar alanı güzergahına ek seferler yapılmasını da beklediklerini söyledi.

Bu yıl milli eğitim müdürlüğü ile görüşmeler yaptıklarını hem devlet hem de özel okulların öğrencilerini servislerle kitap fuarına taşımaları konusunda hemfikir olduklarını söyleyen Faruk Korkmaz, her yıl görkemli ve yoğun katılımlı geçen Diyarbakır Kitap Fuarını bu yılki onar konuğunun ise Murathan Mungan olduğunu sözlerine ekledi.

Diyarbakır’da hastane bahçesinde uyuşturucu satışı Diyarbakır’da hastane bahçesinde uyuşturucu satışı

Editör: Ferit Aslan