Diyarbakır’da 230 kilo toz esrar ele geçirildi Diyarbakır’da 230 kilo toz esrar ele geçirildi

Çınar'ın Yenimahallesinde yaklaşık 30 yıl önce dönemin belediyesi tarafından yapılaşmaya izin verilen arsalarda yaklaşık 300 ev inşaa edenler elektrik ve su aboneliği yapıpk söz konusu evlere yerleşti.

Evlerine doğalgaz tesisatı çeken mahalleli Diyargaz'a başvurusunda tapu olmadığı gerekçesiyle abonelik verilmeyeceği yanıtını aldı.

Yenimahalle Muhtarı Ercan Çelik,  “2022 ve 2023 yılında Diyargaz tarafından ilçemizin tüm mahallesine alt yapı sistemi çekildi. Bu durumda yaklaşık 5 bin nüfuslu Yenimahalle’mizde 300 hanemizin tapusu olmadığından abonelik alamıyor. Doğalgaz aboneliğinin başlatılabilmesi için Diyargaz tapu şartı koyuyor. Bu sorunumuzun çözülmesini istiyoruz” dedi.

EMLAK VERGİSİNİ ÖDÜYORUM

Elektrik ve su aboneliği olan bir evde doğalgaz aboneliğinin olmamasından yakınan mahalle sakinlerinden Naşit Akboğa '' Evimin emlak vergisini, elektrik ve su ücretini veriyorum. Ama doğalgaz alamıyorum. 2022’de başlayan doğalgaz altyapı çalışmalarıyla evimize kadar panolar çekildi. Sokaklarımız köstebek yuvasına döndü, ama doğalgazdan faydalanamıyoruz. Doğalgaz tesisatımı çekmek için ben de 70-80 bin TL’lik bir masraf yaptım. Masraf yaptığım doğalgazdan faydalanamıyorum.” diye konuştu.

(İHA)

Editör: Özgür Ayaydın