Diyarbakır’ın moda ikonu nerede ? Diyarbakır’ın moda ikonu nerede ?

 Kayapınar Belediyesince düzenlenen törenle 100 engelli bireye akülü araçları teslim edildi.
Belediye hizmet binasında düzenlenen törende konuşan Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Arif Karaman, engelli vatandaşlara yönelik birçok hizmeti yerine getirmenin gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

 Belediye bünyesinde Huzurevleri, Musa Anter Engelsiz Yaşam Merkezi ile Otizm Yaşam Merkezi'nin bulunduğunu, bu merkezlerin sayısını artırmayı hedeflediklerini belirten Karaman, şöyle konuştu:
"Kayapınar Belediyesi olarak, onların hayatını nasıl daha iyi bir hale getirebiliriz gayreti içerisindeyiz. Bugün de daha öncesinde duyuruya çıktığımız belli bir raporu olan ve bir takım eksikliklerini karşılayamayan engelli vatandaşlarımız için akülü araç temin ettik. Yaklaşık 100 aracımızı burada hepinizin huzurunda bugün onlarla buluşturacağız. Rabbimden temennim tatbiki onların hayatta eksik kalan tarafların bir nebze çare olmak inşallah araçlar ve yaptığımız diğer hizmetler ve hazırlıklarla temin etmiş olur. Ben şimdiden dağıtılacak tüm araçların buradaki vatandaşlarımız için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Geldiğiniz için de hepinize teşekkür ediyorum.” 

Bedensel Engelliler Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Askan ise, Başkan Karaman'a teşekkür ederek, "300 bin TL maliyetli 100 adet akülü tekerlekli sandalye dağıtımının diğer ilçe belediyelerinin de yapmasını arzu ediyoruz. Zaman zaman bu tür etkinlikleri yapan belediyelerimiz de yok değil. Sayın Kaymakamıma engelli dostlarımın adına yürekten teşekkür ediyorum. Allah devletimize zeval vermesin” dedi.

Konuşmaların ardından sahiplerine sandalyelleri teslim edildi. Büyük mutluluk yaşayan vatandaşlar daha sonra Karaman ve diğer katılımcılarla fotoğraf çektirdi.

Törene, Kayapınar Karaman'ın yanı sıra AK Parti İlçe Başkanı Av. Mehmet İhsan Aytekin, AK Parti Meclis üyeleri, Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Mehmet Akif Karakaş, Bedensel Engelliler Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Askan, Mahalle Muhtarları ve engelli vatandaşların  yakınları katıldı.
 

Editör: Meral Özdemir