Diyarbakır’da bir eğlence merkezinde çalışan bir çocuk annesi ablasını öldüren sanık ile azmettiren babaya müebbes hapis cezası verildi.

Sözcü Gazetesi'nden Özgür Cebe'nin haberine göre, olay 2 yıl önce meydana geldi. Baba Celal Ketir, ''Namusumuz lekelendi'' diyerek oğlu Sezer Ketir'i (22)Diyarbakır’da bir eğlence merkezinde çalışan kızı Deniz Ketir'i (27), öldürmesi için azmettirdi.

Olay sonrası kızı ve oğlu için üzüldüğünü ve cinayetten haberi olmadığını söyleyen baba Ketir'in telefon görüşmeleri dinlendi. Yapılan dinlemede, baba Celal Ketir'in telefon görüşmelerinde oğlunu açık biçimde azmettirdiğine dair akrabalarıyla yaptığı görüşmeler tespit edildi. 

Ağır Ceza Mahkemesi suçunu itiraf eden Sezer Ketir ile baba Celal Ketir’i ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırdı, ardından da her ikisinin cezasını “İyi hal” indirimiyle müebbet hapse çevirdi.

''KEŞKE KAFASINA SIKSAYDIN''

Baba ve oğlşun avukatları karara itiraz ederek istinaf Mahkemesi'ne başvurdu. İstinaf kararında, oğlunu azmettirdiği telefon dinleme kayıtları ve kızının ifadesiyle de sabit olan azmettirici babanın da ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması gerektiğini belirtti.

Kızı Fidan Ketir de tanık olarak alınan ifadesinde, şunları söyledi:

''Kardeşim evden çıkınca ablam Deniz’i arayıp dikkatli olmasını istedim. Kardeşim eve dönünce babama, ‘İşi bitirdim’ dedi. Babam ölüp ölmediğini sorunca, ‘Göğsüne ve bel aşağısına sıktım’ dedi. Babam da, ‘Keşke kafasına sıksaydın’ dedi. O da göremediği için vuramadığını söyledi.''

Kararda, baba Celal’in telefonunun dinlemeye alındığını ve Celal’in görüştüğü kişilere cinayeti “Aile şerefine leke sürdüğü için” bizzat kendisinin azmettirdiği yönünde itirafta bulunduğu için suçunun sabit olduğu ifade edildi.

Sanık babanın cinayet işleme gibi bir fikri olmayan oğlunu, ablasını öldürmesi için azmettirip telkinde bulunduğu için sabit görülen suçu nedeniyle ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması gerektiği bildirildi. 

Diyarbakır’ın moda ikonu nerede ? Diyarbakır’ın moda ikonu nerede ?

İstinaf, baba hakkında azmettirmek suçundan ayrıca artırım yapılması gerektiğini, ancak temel cezanın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası olması ve sonuca etki etmeyeceğinden bu yönüyle kararın düzeltilerek, sanığın istinaf başvurusunun esastan reddine karar verdi.

Dosya nihai karar verilip kesin hükme bağlanmak üzere Yargıtay 1. Ceza Dairesine gönderildi.


 

Kaynak: Haber Merkezi