Diyarbakır’da, Milli eğitim müdürlüğünün memur ve şeflerin il içi yer değişikliği için bisküvi kutusunda yapılan kura çekimine Eğitim-Bir-Sen’den sert tepki geldi. 

“EHLİYET VE LİYAKATIN ÖNEMİ YOK..”

3685edc5-dc09-4b6f-896c-3245e04c0e0f

Memur-sun Diyarbakır il başkanı ve Eğitim Bir Sen Diyarbakır şube başkanı Ramazan Tekdemir, Milli eğitim müdürlüğünün il içi yer değişikliği için yaptığı kura çekimine sert tepki gösterdi. Tekdemir, sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımda, “Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğünde ehliyet, liyakat ve tecrübenin bir önemi yok, ne çıkarsa bahtına artık! ” dedi.

b3d318b8-8fbf-455f-854a-ba56b63f3c28

“BİSKÜVİ KUTUSUNDA ÇEKİLEN KURA”

Tekdemir paylaşımında, Diyarbakır İl Millî Eğitim Müdürlüğü il içi yer değişikliği işlemlerini piyango bileti dağıtarak, çekilişle gerçekleştirmeyi düşünüyor mu?  Diye sorarak, “Bu nasıl bir soru diye sormamak gerek, zira bütün şeflerin (34 kişi ) görevlendirmelerini bisküvi kutusundan çekilen kurayla gerçekleştiren müdürlük yer değişikliğini de pekala piyango bileti çekilişi ile yapabilir” dedi.

Milli eğitim Müdürlüğüne yönelik sert eleştirilerini sürdüren Eğitim Bir Sen Şube başkanı Tekdemir, “

Evet şaka değil gerçek, Diyarbakır İl Millî Eğitim Müdürlüğü, eğitim, tecrübe, uzmanlık, likayat, kariyer gibi kavramlara o kadar uzak, kamu yönetiminde o kadar lakayt ki il milli eğitim müdürlüğü bünyesindeki şeflerin, şefliklere görevlendirilmelerini bisküvi kutusundan çektirilen kurayla yapıyor” dedi. Tekdemir, paylaşımının devamında şöyle dedi:

7e3fe914-316b-4131-a000-d02d1f23de04.jpg

“MÜDÜR, KOMEDYENLİĞE HEVESLENMİŞ İSE…”

“Şeflerin yıllardır edindiği tecrübeyi görmeyen, bilgi birikimini hiçe sayan, kurumsal hafızayı silip atan, bunu da kura çekmek gibi tüm ülkeyi ve eğitim camiasını kendisine güldürecek bir tarzda yapan il milli eğitim müdürlüğü, komedyenliğe heveslenmişse doğru yolda ilerliyor. Yok bunu ciddi ciddi bir görevlendirme usulü görüyorsa, yanlışa tur bindiriyor demektir. Zira kamu yönetiminde kamu hizmetinin yürütülme şekline bakışta optik kusurun affı mümkün değildir.”

Diyarbakır’daki sağlıkçılar: Tüccar değil, hekimiz Diyarbakır’daki sağlıkçılar: Tüccar değil, hekimiz

“KEPAZELİK KALDIRMAYAN AĞIR SORUMLULUK VAR”

Paylaşımın sonunda Tekdemir, müdürlüğü ciddiyete davet ederek, “Millî Eğitim Bakanlığın ise bu komediye dur demeye çağırıyoruz. Diyarbakır gibi büyük bir ilin il milli eğitim müdürlüğünün kepazelik kaldırmayan ağır bir sorumluluk olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Editör: Ferit Aslan