Özgür Ayaydın

Diyarbakır Kulp’ta heyelandan kapanan yollar açıldı Diyarbakır Kulp’ta heyelandan kapanan yollar açıldı

Diyarbakır'da şehit edilen emniyet müdürü Gaffar Okkan'ın hayatını anlatan ve yönetmenliğini Mazlum Yiğit'in yaptığı "3310'dan Tüm Birimlere" filminin başrolünde Hakan Merçliler var.Ayhan Taş, İzzet Çivrili, İskender Bağcılar, Hülya Diken, Nihal Savaç,Ezmira Abay, Ramazan Özgören gibi isimlerin de rol aldığı filmin önemli bölümü Diyarbakır'da, bazı sahneleri de İstanbul ve Brüksel'de çekildi.  

Filmin konusu özetle şöyle:

"Bir emniyet müdürü Diyarbakır'a atandıktan sonra bir süre kimliğini gizleyerek şehri tanımaya çalışır. Gün geçtikçe halkı daha yakından tanıma fırsatı bulan adam, çok geçmeden çok sevdiği halkın gücünü de arkasına alır. Ancak bir kısım bu durumdan rahatsız olur ve okların müdüre yönelmesini sağlayacak şeyler yaparlar. Kendisini bir anda büyük bir savaşın içerisinde bulan emniyet müdürü, içine düştüğü durumdan kurtulmayı başarabilecek midir?"


24 Ocak 2001 yılında Diyarbakır'ın Şehitlik semtindeki makamından çıktan sonra 5 korumasıyla birlikte şehit edilen Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, 24 Ocak'ta saldırıya uğradığı Sezai Karakoç Bulvarı üzerinde bir kez daha anılacak. Okkan'ın şehit edilmesinin üzerinden 23 yıl geçti.

Editör: Özgür Ayaydın