Diyarbakır’da Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü bütçesiyle hayata geçirilen proje çerçevesinde bin 406 çiftçiye 533 ton kırmızı mercimek tohumu dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın hayata geçirdiği ''Tarımsal Arazilerin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi'' çerçevesinde bin 406 çiftçiye yüzde 75 hibe ile 533 ton sertifikalı kırmızı mercimek tohumu dağıtılması amacıyla tören düzenlendi.

Büyükşehir belediyesi bahçesindeki dağıtım töreninde konuşan Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali İhsan Su, bakanlığın 6, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin 4, çiftçilerin ise 3 milyon liralık desteğiyle toplam 13 milyon liralık sertifikalı kırmızı mercimek tohumu dağıtıldığını belirtti.

Diyarbakır’ın mercimek üretiminde ilk sıralarda yer aldığını dile getiren Vali Su, şöyle dedi:

Diyarbakır’da hastane bahçesinde uyuşturucu satışı Diyarbakır’da hastane bahçesinde uyuşturucu satışı

''Çiftçilerimize sertifikalı kırmızı mercimek tohumu dağıtımı gerçekleştireceğiz. Her zaman ifade ediyorum. İlimizde her sektörde çok önemli gelişmeleri birlikte yaşıyoruz ve yapıyoruz. Tarım sektöründe bakanlığımızın ve Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle, çiftçilerimizin katkılarıyla beraber birçok üründe önemli mesafeleri birlikte kat ettik. Biz, Diyarbakır ili olarak mercimek üretiminde de ilk sıralamalara giren iliz. İlimizde en son yaklaşık 700 bin dekar alanda mercimek üretimi gerçekleştiriliyor.''
 

Editör: EYYUP KAÇAR