Diyarbakır'da son zamanlarda et fiyatlarında yaşanan artışlar durmak bilmiyor.

Diyarbakır'da kasaplarda satılan etin kilosuna son 15 günde 3 kez zam geldi. Son 15 günde ete 65 liralık zam yapıldı. Yaklaiık 15 gün önce 360 liradan satılan kuzu etinin kilosu son zamlarla 425 liraya çıkardı. 

Diyarbakır’da 230 kilo toz esrar ele geçirildi Diyarbakır’da 230 kilo toz esrar ele geçirildi

Diyuyarbakır'da kuzu etine oranla daha az tüketilen dananın kilosu da 50 lira artarak 420 liradan 470 liraya çıktı.

Son yıllarda maliyetilrin giderek artması besicliği de olumsuz etkiledi. Çok sayıda kişi besicilikten vazgeçti. Maliyetlerinm yükselmesi ve besiciliğin yapılmaması ve hayvan sayısının azalması et fiyatlarına yansıyor.

K A S A P L A R

Hayvan piyasasında belirsizlik olduğunu ve her an ne kadar zammın geleceğini bilemediklerini ifade eden kasaplardan Mehmer Şerif İşözü, şöyle dedi:

Etlerr

''Hayvan piyasasında belirsizlik sürüyor. Hemen hemen hergün fiyat artışı yaşanıyor. Bu da doğal olarak bizi ve tüketiciyi olumsuz etkiliyor. Besiciler fiyatı artırınca biz de doğal olarak yansıtıyoruz. Besciliğin ve hayvan sayısının azalması olumsuz olarak fiyatlara yansıyor. 

Ett

Yapılan artışa rağmen zararına çalışıyoruz. Kar etmeyi bıraktık, maliyetimizi dahi çıkaramıyoruz. Kasaplık artık karlı bir iş olmaktan çıktı. Artışlara biz de yetişemiyoruz.''


 

Editör: EYYUP KAÇAR