Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı Kayapınar Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören hastalar, sağlık ekiplerine unutulmaz bir konser verdi.
Merkezde rehabilitasyonlarının bir süreci olarak resim, el sanatları ve müzikle ilgili eğitim alan hastaların katılımıyla Güzel Sanatlar Lisesi'ndeki öğrenciler ile bir koro oluşturuldu.

Diyarbakır’da hastane bahçesinde uyuşturucu satışı Diyarbakır’da hastane bahçesinde uyuşturucu satışı

0Edb03A8 8Ac7 47C6 91E6 9Ed875B9430B
Koro ilk konserini  Dünya Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında, sağlıkçı ve kendi yakınlarına verdi. Konser büyük ilgi gördü.
Merkezin sorumlusu Dr. Evar İnci Kişin,  tedavilerinin bir parçası olarak hastaların resim ve takı atölyelerinde üretim yaptıklarını söyledi.
Hafta nedeniyle de merkez olarak bir etkinlik programı düzenlediklerini ifade eden Kişin, "Etkinliklerimiz kapsamında resim ve takı sergimiz ve aynı zamanda müzik şölenimiz var. Müzik etkinliğimize güzel sanatlar lisesi öğrencileri enstrüman çalacak, hastalarımızda  eşlik edecek şekilde bir koro oluştu. Bu vesileyle toplum ve ruh sağlığına dikkat çekmek istiyoruz" dedi.
 

Editör: Meral Özdemir