Ferit Aslan

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının Hazine arazilerini imara açma hamlesini değerlendiren DİMDER Başkanı Aziz Elaldı, bunun hayata geçmesi ile Diyarbakır’da konut fiyatlarının çok önemli ölçüde düşüreceğini söyledi.

14d19b6a-d06c-449a-834b-6e599aa8-lr-J7OD

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, vatandaşın konut ihtiyacını karşılamak için Hazine arazilerinin imara açılacağını açıklaması gözleri meclise çevirdi. 

Bakan’ın bu açıklamasını değerlendiren Diyarbakır İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Aziz Elaldı, bu açıklama ile yıllardır gündeme getirdikleri önemli konunun bakan tarafından dile getirilmesine sevindiklerini söyledi. Elaldı, “Çığlığımız sonuç verdi. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Hazine arazilerinin imara açılacağını söyledi. Arsa maliyeti çok düşecek, arsa oranları düşecek yükselen arsa rantı geri gelecek, gerçek reel konut üretimine geçeceğiz. Bu yöntem ile sadece kar eden arsa sahipleri değil, müteahhitleri ve alıcıda kar edecektir” dedi. 

Amedspor, şampiyonluk kutlamasını hafta sonu yapacak Amedspor, şampiyonluk kutlamasını hafta sonu yapacak

aziz-1-1536x1023

“KARACADAĞ BÖLGESİNİN İMARA AÇILMASINI BEKLİYORUZ”

Hazine arazilerinin imara açılmaması ile vatandaşın konuta ulaşımının rahatlayacağını söyleyen Elaldı, Diyarbakır için özellikle deprem konutlarının yapıldığı Karacadağ bölgesinin imara açılmasını beklediklerini söyledi.  

Diyarbakir-1

Elaldı, Bakanın yaptığı açıklamaya bakıldığında imara açılacak olan bölgelerinde tek arsa değil, bölge olarak açılacağı için bunun arsa fiyatlarını gerçek fiyatlara da indireceğini söyledi. 

Editör: Ferit Aslan