Diyarbakır'da, önceki seçimde HDP'den seçilen ancak daha sonra AK Partiye gçtiği için DEM Partinin bu seçemde Kürt Partilerle ittifakını engelleyen Diyarbakır'ın Dicle Belediye Başkanı Felat Aygören, AK Parti tarafından aday gösterildi. 

Diyarbakır’daki kazalar yüzde 70 azaldı Diyarbakır’daki kazalar yüzde 70 azaldı

Diyarbakır'da, AK Partinin yerel seçimlerde ilçelerde aday göstereceği isimler netleşirken, bu isimler arasında DEM Partinin bu seçimde Kürt Parti ve olşumlarla ittifak kurmasını engellediği belirtilen bir isim de bulunuyor. 

5 10

Diyarbakır'da, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde HDP'nin, Partinin Kürt Partiilerle yaptığı ittifaktan Dicle ilçesinden HDP'den belediye başkanı seçilen Felat Aygören, bir süre sonra AK Partiye geçmişti. 

HDP'den seçilip AK Partiye geçen Aygören'in bu transferi HDP içerisinde ciddi rahatsızlıkları yol açmış ve HDP'nin devamı olan DEM Parti, bunu gerekçe göstererek bu seçimde Kürt Parti ve olşuumlarla ittifak yapmaktan vazgeçmişti. 

HeadlineDicle ilçesinde HDP oyları ile seçilip daha sonra AK Partiye geçen belediye başkanı Felat Aygören, AK Parti tarafından 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek lan seçimlerde belediye başkan adayı olarak gösterildi. 

Editör: Ferit Aslan