Ferit Aslan

Diyarbakır’ın  bir ilçesinde ilçe milli eğitim müdürünün okul müdürlerinden ders bitiminde toplu fotoğraf istemesine Eğitim Bir-Sen şube başkanı tarafından, “Faşizan” ve “İfşalama” olarak değerlendirildi.

Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir, sosyal medya hesabından Çınar ilçe milli eğitim müdürü Aydın Okan, Birleştirilmiş sınıf okul müdürlerine gönderdiği mesajları paylaştı. Okan’ın WhatsApp’tan okul müdürlerine gönderdiği mesaj şöyle:

01161835 AydinokanDERS BİTTİKTEN SONRA OKUL ÖNÜNDE FOTOĞRAF..”

“BSİ okul müdürlerinin dikkatine, bugün ders bittikten sonra okul çıkışında okulunuzdaki tüm öğretmeni içine alan toplu bir fotoğraf çekip WhatsApp’tan …. numarasına atmanızı önemle rica ederim.”

Diyarbakır Lice'de 536 kilo esrar yakalandı Diyarbakır Lice'de 536 kilo esrar yakalandı

İlçe Milli Eğitim müdürü Okan, mesajın altına, “Not” olarak ise şunları paylaştı:

Çekilecek olan fotoğrafta çekim zamanı, saat, dakika belli olsun lütfen

Okul tabelasının önünde olsun lütfen okul adı net olsun

FOTOĞRAF ÇEKTİRMEYENLERE YASAL İŞLEM YAPILACAK

Fotoğraf çektirip atmayanları okula gitmemiş sayıp ek derslerini keseceğiz, ayrıca gerekli yasal işlemleri başlatacağız. 

"OKULLAR KIŞLA, ÖĞRETMENLER EMİR ERİ DEĞİL"

Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Tekdemir, ilçe milli eğitim müdürünün bu paylaşımlarının üzerine, “Sn. İlçe Müdürü, okullarımız kışla değil, öğretmenlerimiz de emir eriniz değil. İlçe müdürü olarak göreviniz, öğretmenlerimizle ilişkilerinizde güveni tesis etmek olmalıdır” diye paylaşımda bulundu. 

60Caac33 725F 4E9E A5B9 787Ea5Ca41D4.JpgMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyarbakır Valisi Ali İnsan Su’yu da paylaşımına etiketleyen sendika başkanı Tekdemir mesajının devamında şöyle dedi:

“Eğitim ortamında faşizan bir ifşalama ritüeli etrafında şüpheci, tehdit edici bir dile başvurmak eğitimin amaçlarına hizmet etmez.. Meslektaşlarınıza güven ve moral aşılamak, okulların koşullarını iyileştirmek esas çabanız olmalıdır..Eğer denetim yapacaksanız da bunun da yolu yordamı bellidir..Kurumlar keyfi uygulamalarla yönetilemez.. Çınar İlçe Milli Eğitim Müdürünün öğretmenlerimize uyguladığı mobbinge karşı yetkilileri göreve davet ediyorum..”

Editör: Ferit Aslan