Ferit Aslan

Kuruluş dilekçesi 5 yıl bakanlık tarafından alınmadığı için başka bir partinin adını kongrede değiştirmesi ile kuruluşu resmileşen İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA) yerel seçimlerde hangi aday ve partileri destekleyecek? 

Photo 2024 03 10 11 38 25 2Photo 2024 03 10 11 38 25 2Diyarbakır’da basın toplantı ı düzenleyen PİA Eş Genel Başkanı Ahmet Kaya, partilerinin kuruluşu dilekçesine 5 yıl 10 gün kabul edilmemesi nedeniyle dolambaçlı yollara başvurmak zorunda kaldıklarını belirterek, “Partimizin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı 5 yıl boyuncu almayınca bizde Halkın Umudu Partisini kurduk. UMUD PAR, ilk kongresinde adını İnsan ve Özgürlükler Partisi (PİA) olarak değiştirdi. PİA ismi 10 gün önce resmi olarak kabul edildi” dedi. 

Türkiye’de kurulan siyasi partilerin boşluğu doldurmak için kurulduğunu ancak kendilerinin ise ihtiyaç olduğu için böyle bir parti kurduklarını söyleyen Kaya, “Bizim partinin kökleri yeni değil, 30 yıldır arkadaşlar ile bu mücadelenin içindeyiz. Köklerimiz çok eskiye dayanıyor” dedi.

Diyarbakır’da bulvar ve caddelerde yol çizgileri yenileniyor Diyarbakır’da bulvar ve caddelerde yol çizgileri yenileniyor

Photo 2024 03 10 11 38 25 3“KÜRT MESELESİNİ TÜRK TOPLUMU İLE BİRLİKTE ÇÖZMELİYİZ”

Kürt ve Kürdistan’daki meselelerin çözümü için çalışacaklarını da söyleyen PİA eş eş Genel Başkanı Ahmet Kaya, “Türkiye’deki Kürt meselesini Türkiye toplumu ile birlikte ancak çözebiliriz. Türkiye, İran, Irak ve Suriye’ye benzemiyor. Türkiye’de, Türkler ve Kürtler iç içe geçmiş durumda. Türkiye’de özellikle muhafazakarı ikna ederek çözüm bulmayınız” dedi. 

"DEM PARTİ İLE İTTİFAK KURMADIK"

PİA eş Genel Başkanı Ahmet Kaya, bu yerel seçim için DEM Parti ile ittifak kurmadıklarını, bazı partilerin sadece bazı yerlerde meclis üyeliği düzeyinde DEM Parti ile iş birliği yaptığını ifade ederek, “Yerel seçimlerde hangi parti ve adaylarını destekleyeceğimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız” diye konuştu. 

Editör: Ferit Aslan