Diyarbakır'da Büyükşehir Belediyesi, Batman'da ÇATOM tarafından açılan kurslarda yemek pişirmenin inceliklerini öğrenen kursiyerler, gelecekte aşçılık yaparak yöresel lezzetleri müşterilerine sunmaya hazırlanıyor

Kursla unutulmaya yüz tutan Diyarbakır yemeklerinin de yeniden ön plana çıkmasını istediklerini ifade eden kurs eğitmeni Sultan Bakır, "Amacımız unutulmaya yüz tutmuş kentin yöresel yemeklerini gün ışığına çıkarmak ve bunları kursiyerlerimize öğretmek. Bunların yanı sıra Türkiye'nin farklı bölgelerinden de yöresel yemekleri kursiyerlerimize tanıtıyoruz. İtalyan, Rus, Fransız ve Hint mutfağını da kursiyerlerimize öğretiyoruz." dedi.

Yüksek Hızlı Tren: 12 saatlik yol 2 saate düştü Yüksek Hızlı Tren: 12 saatlik yol 2 saate düştü

Yemek 2

Kursiyerlerin aldıkları "aşçı yardımcılığı" ve "aşçılık" belgeleriyle gıda ve yemek sektöründe istihdam imkanı bulduğunu belirten Bakır, mezun olan kursiyerlerin gıda sektöründe rahatlıkla çalışabildiğini dile getirdi.

Batman'da da 19 Mayıs Mahallesi Çok Amaçlı Toplum Merkezi'nde (ÇATOM) aşçı yardımcılığı kursuna katılan 12 kadın yemek pişirmenin inceliklerini öğreniyor.

Yemek sektöründe ara eleman ihtiyacını karşılamak için açılan kursa katılan kadınlar meslek öğrenirken, alacakları sertifika ile iş sahibi olup aile bütçelerine de katkı sağlamak istiyor.

Yemek 3

Kadınlara kursta sıcak yemek, salata, pasta, konserve ve turşu yapımı eğitimleri veriliyor.

Usta öğretici Gülşen Karataş, kursta toplam 450 saat eğitim verdiklerini, kursun amacının yemek sektörüne kalifiye eleman yetiştirmek olduğunu söyledi.

Kurs sayesinde kadınların aile ekonomilerine de katkı sunmalarını sağladıklarını belirten Karataş, kursu bitirip sertifika alan kadınların bu sektörde iş bulabildiğini kaydetti.

Editör: HABER MERKEZİ