Diyarbakır’da sokak hayvanları için mama fabrikası kurulması çalışmalarına başlandı.

''Derman ''Baba'' olarak tanınan Diyarbakır Sokak Hayvanlarını Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Yılmaz Acu, sokakta yaşayan kedi ve köpekler için mama fabrikası kurulması amacıyla çalışmalara başladı.

Fabrika için sadece bir yere ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Acu, Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su’dan fabrika yeri için talepte bulundu.

MAKİNALAR DENİZLİLİ İŞ İNSANINDAN

Denizli’de bulunan Levent Makina Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Altıntaş'ın makinaları karşılayacağını belirten Acu, şöyle dedi:

''Sokak hayvanları için yıllardır mücadele ediyorum. kendi imkanlarınla yaklaşık 8 yıldır sokak hayvanlarına bakıyorum. Sokak hayvanları için mama fabrikası  kurulması çalışmalarına başladım. Denizli’de Levent Makina Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Altıntaş ve fabrika sahibi destekte bulunacağını söyledi. Fabrika için tüm makina ekipmanlarını gönderecek.''

FABRİKA İÇİN ARSA ARANIYOR

Acu, Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su ile görüştüğünü ve arsa için girişimlerin başladığını kaydederek, şöyle devam etti:

''Kuyumcular fuarında İl Valimiz Ali İhsan Su ile bir araya geldik. Kendisine projemi anlattım, talebimi söyledim. Bana yardımcı olabileceklerini söyledi, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi’ye de durumu anlattım. O da hemen fabrika için yer verilmesi talimatını verdi. Fabrikada 10 da personel istihdam edilecek. 

Diyarbakırlı taş ustaları kentin tarihini yaşatıyor Diyarbakırlı taş ustaları kentin tarihini yaşatıyor

Arsa ile ilgiliArsa verilir verilmez, fabrikanın kurulması çalışmalarına başlayacağız.  Bu proje ile sokak hayvanlar yemsiz kalmayacak. Oluşturacağımız fabrika bünyesinde atık gıdaları sokak hayvanları için yeme dönüştüreceğiz. Bu hep hayalimde olan bir projedir. Bu konuda bize umut olan, sokak hayvanları için ellerini taşın altına koyan sayın Valimiz Ali İhsan Su ve Genel Sekreterimiz Sayın  Abdullah Çiftçi’ye de teşekkür ederim.''

Editör: EYYUP KAÇAR