Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Dicle Üniversitesi, ''Diyarbekir Edebiyatı Söyleşisi ve Şiir Dinletisi'' düzenlendi.

Dicle Üniversitesinde yapılan etkinlikte, Doç. Dr. Mustafa Uğurlu Arslan, Diyarbekir edebiyatını ve şairlerin hayatı anlattı. 

Kentin edebi açıdan önemli olduğunu vurgulayan Arslan, ''Diyarbekir’de her tabakadan edebiyatla ilgili uğraşısı olan şahsiyetler vardı. Hukukçular, demir ustaları gibi farklı mesleklerden edebiyatla ilgilenenler olurdu'' dedi.

Etkinlikte, Dicle Üniversitesi öğrencileri, Diyarbakırlı Şair Sezai Karakoç , Feqiye Teyran, Erdem Beyazıt ve Ümit Yaşar Oğuzcan gibi usta kalemlerin şiirlerini yorumladı.

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Ayşe Yıldırım, programda yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesine ait Çamaşır Evini öğrencilere belirli kurslarla destek sağlaması için Genç Kafe’ye dönüştürdüklerini anlattı.

Diyarbakır'da yıkılan Yoldaş Apartmanı'nın müteahhidi yargılanıyor Diyarbakır'da yıkılan Yoldaş Apartmanı'nın müteahhidi yargılanıyor

Yıldırım, “Birçok alanda eğitim, kurslar ve etkinliklerle gençlere destek oluyoruz. Mekânı siz değerli gençlerin hizmetine verdik.” dedi.

Etkinlikte, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tanyıldız da bir konuşma yaptı.

Editör: EYYUP KAÇAR