Diyarbakır'da gençleri spora teşvik etmek amacıyla düzenlenen ''Uyanış Gençlik 2. Tenis Turnuvası'' tamamlandı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı'nca ''Uyanış Gençlik'' mottosuyla Kayapınar ilçesinde bulunan 75 Park kapalı kortlarda ilk müsabakalar yapıldı. Yaklaşık 150 öğrencinin katıldığı turnuvada, aileler de çocuklarını yalnız bırakmayarak saha kenarında müsabakaları izledi.

Sporcular, turnuvada ''8-10'', ''10-12'', ''12-14'' ve ''14-18'' yaşları olmak üzere 4 kategoride yapılan mücadelede başarılı olanlara ödülleri verildi.

Ödül dağıtım töreninde konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, her zaman sporcunun yanında olduklarını ifade etti.

Diyarbakır’ın genç bir nüfusa sahip olduğunu ve etkinliklerle gençleri geleceğe taşımak istediklerini kaydeden Çiftçi, bu yıl yaklaşık 33 bin öğrencinin sporla buluştuğunu söyledi. 

Çiftçi şöyle devam etti:

''Büyükşehir Belediyesi olarak bununla yetinmiyoruz. Çocuklarımızı liselere, üniversitelere hazırlıyoruz. Bilgi evlerinde, akademi liselerde çocuklarımızı geleceğe taşımaya hazırlanıyoruz. Bu sene 18 bin öğrencimiz hem bilgi evlerinde hem akademi liselerde geleceğe hazırlandı. Sadece bu sene 1041 öğrencimizi üniversiteyle buluşturduk bu kurslarla.''

Amedspor!'un şampiyonluk sevinci ceazalandırıldı Amedspor!'un şampiyonluk sevinci ceazalandırıldı

Çiftçi, üniversite kazanan 12 bin 684 Diyarbakırlı öğrencinin hesabına 5'er bin lira eğitim desteğinin ilk taksiti olan 2 bin 500'er liranın hesaplarına yatırdıklarını da belirterek, şöyle devam etti:

''Diyarbakır genç bir şehir, güzel bir şehir, medeniyetler şehri. Bu güzel şehrin güzel insanlarını geleceğe en güzel şekilde taşımak için gayret içerisindeyiz. Gençlerimiz de gösterdiğimiz her gayrete fazlasıyla destek veriyor ve bizi mahcup etmiyor.''

Çiftçi, konuşmasının ardından dereceye giren sporculara ödüllerini verdi.

Editör: EYYUP KAÇAR