Diyarbakır’da, özel bir şirket tarafından yaklaşık yarım milyarlık bir yatırım ile enerji depolamalı güneş enerji santrali kurulacak. 

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde Gümüş Yenilenebilir Enerji firması tarafından yaklaşık 498,5 milyon lirama mal olacak bir yatırım ile kurulu gücü 16 MWe olan enerji depolamalı güneş enerji santrali kurulup işletilecek. 

Diyarbakır’da, engellilerin hayallerini fotoğrafladılar Diyarbakır’da, engellilerin hayallerini fotoğrafladılar

Ges Nedir Gunes Enerji Santrali NedirEneri Günlüğü adlı sitede yer alan habere göre, Hani ilçe sınırları içinde toplam 16 MW kurulu gücünde Hani Depolamalı Güneş Enerji Santrali (DGES) kurulacak. Yaklaşık yarım milyar lira değerindeki proje alanının bir kısmı hazine arazisi iken, bir kısmı da özel mülkiyet arazilerinden oluşuyor. Santralde tek kristalli yapıda ve her biri 550 Wp gücünde 37 bin 818 adet fotovoltaik panel ve her biri 200 kW gücünde 80 adet evirici kullanılacak. 

Ges Nedir Gunes Enerji Santrali NedirAyrıca 1 adet Lityum-iyon teknolojisine sahip 16 MWh depolama kapasiteli enerji depolama tesisi kurulacak. 

Santralde yılda 32 milyon kWh elektrik üretilmesi öngörülürken, üretilen elektrik uygun gerilim seviyesine yükseltildikten sonra elektrik iletim hattı ile Lice TM’nin OG Barası üzerinden enterkonnekte sisteme bağlanacak.  

Editör: Ferit Aslan