Diyarbakır’da, yerel seçim ile birlikte yapılacak muhtarlık seçiminda adayların çok olması yarışı kızıştırırken, seçim bürosu açıp çalışan bazı adaylar vaadlerini yükseltti. 

''Köroğlu Destanı'nın geçtiği yer Diyarbakır'' ''Köroğlu Destanı'nın geçtiği yer Diyarbakır''

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesi Fatih Mahallesinde muhtar adayı olan Hikmet Demir, mahallelilere ulaşmak için seçim bürosu açtı. Vaatlerini de büyüten Demir’in en büyük vaadi ise işsiz gençlere iş bulmak oldu. 

Photo 2024 03 26 10 34 54 2Muhtar adayı Hikmet Demir, Fatih Mahallesinin  en büyük probleminin işsiz gençler olduğunu belirterek, ilk işinin semtteki gençler için Sivil Toplum Örgütleri, Organize Sanayi Bölgelerini gezerek gençlere iş bulmak olduğunu söyledi.

Photo 2024 03 26 10 34 54 3Bugün yaklaşık 15 bin nüfusa sahip olan Fatih Mahallesinin, 2007-2008 yıllarında nüfusunun 30 binin üzerinde olduğunu söyleyen Demir, ”Bunun en büyük nedeni geçim sıkıntısı, ekonomik şartlar. Farklı illerde çocuklarına iş olanakları bulan vatandaşlarımız buradan göçüp gittiler. Genç kesimin yoğunlukta olduğu mahallemizde kıraathanelerimiz, sokaklarımız yılın 365 günü işsiz gençlerle dolmaktadır” dedi.

P H O T O 2024 03 26 10 34 55Muhtar adayı Demir, muhtarlık görevinin önemli bir sorumluluk olduğunu , öncelikle mahalle sakinlerimizin 7/24 ulaşabileceği bir iletişim ağı oluşturacağını söyledi. Bu iletişim ağında personel ihtiyacı olan tüm işletmelerin duyurularını paylaşacaklarını söyleyen Demir, “Vatandaşlarımızda sokaklarında karşılaştıkları sorun ve sıkıntıları bizlere anında iletecek bizlerde yetkili tüm mercilere ileteceğiz” diye konuştu. 

Editör: Ferit Aslan