Diyarbakır’ın Çüngüş ilçesinde İŞKUR kapsamında yapılan alımlar HEDEP Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren tarafından soru önergesi ile meclis gündemine taşındı. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Milletvekili Eren, Çüngüş ilçesinde her köyden 7-8 kişi olmak üzere İŞKUR üzerinden işe alımların yapıldığını ve bu kişilerin okullara, camilere ve taziye evlerine görevlendirmelerinin yapıldığını belirtti. 

Unknown-63

Eren soru önergesinde, işe alınanların AK Parti ilçe başkanlığının onayı ve AK Partili meclis üyeleri ile partiye yakın kişilerden oluştuğunun ileri sürüldüğünü belirtti. Milletvekili Eren’in Bakan Işıkhan’dan yanıtlamasını istediği sorular şöyle:

wR8NUzhIfEyQ_AwLvZ0-kA.jpg

-Son 1 yıl içerisinde İŞKUR üzerinden Çüngüş ilçesinde kaç kişi işe alınmıştır? 

-Son 1 yıl içerisinde İŞKUR üzerinden işe alımı gerçekleştirilen personeller hangi kamu kurumlarında görevlendirilmiştir?

-İŞKUR üzerinden devlet kurumlarına görevlendirmeleri yapılan kişilerden neden KPSS puanı istenmemiştir?

-İşe alım süreci öncesinde iş ilanları nereden duyurulmuş ve hangi kriterler aranmıştır?

-Çüngüş ilçesinde işe alım sürecinde kaç kişi ilgili işlere başvurmuş? İşe alım sürecinde mülakat yapılmış mıdır? Yapılmış ise mülakatta kaç kişi elenmiştir? 

-Çüngüş ilçesinde İŞKUR üzerinden devlet kurumlarına görevlendirilen kişiler kaç aylık işe alınmıştır? İş sözleşmelerinin süresi nedir?

-İşe alımların Çüngüş AKP ilçe başkanlığı onayıyla yapıldığı ve AKP’li meclis üyelerinin ve AKP’ye yakın aşiretlerin yakınlarının alındığı iddiaları doğru mudur?

Diyarbakır’daki kazalar yüzde 70 azaldı Diyarbakır’daki kazalar yüzde 70 azaldı

-İddiaların araştırılması ve hukuksuz işe alımların iptal edilmesi için bir soruşturma başlatacak mısınız?

Editör: Ferit Aslan