Diyarbakır’da, DEM Partinin yürüttüğü seçim çalışmalarına ilk kez yerine kayyım atanan ve tutuklu bulunan büyükşehir belediye başkanı Selçuk Mızraklı’nın eşi Zeynep Mızraklı’da katıldı. 

Siyasi partiler yerel seçimler için sahada çalışmalarını sürdürürken, Diyarbakır’da DEM Partinin merkez Sur ilçesinde yürüttüğü seçim çalışmalarına sürpriz bir isim katıldı. 

G I B Dsxc Wc A A P Y BsDiyarbakır’da, 31 Mart 2019 seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen ancak görevden uzaklaştırılarak yerine kayyım atandıktan sonra tutuklanan Selçuk Mızraklı’nın eşi Zeynep Mızraklı’da ilk kez bir seçim çalışmasında görüldü. 

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Halide Türkoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İl ilçe yöneticilerimiz, eş başkan adaylarımız ve sevgili Zeynep Mızraklı ile birlikte direnişin sembolü Sur’da halkımızla bir araya geldik” dedi. 

Cezaevlerine Bayram Gelmedi 763229 1MIZRAKLI, DEMİRTAŞ İLE AYNI CEZAEVİNDE TUTUKLU

Yerine kayyım atandıktan sonra tutuklanan ve yargılandığı davada 9 yıl 4.5 ay hapis cezası olan Selçuk Mızraklı’nın cezası, Yargıtay tarafından bozulmuştu. Mızraklı halen 4 Kasım 2016 tarihinden beri Edirne Cezaevinde bulunan HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş ile aynı koğuşta kakıyor.

Diyarbakır’da 230 kilo toz esrar ele geçirildi Diyarbakır’da 230 kilo toz esrar ele geçirildi

Editör: Ferit Aslan