Ferit Aslan

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetiminin Duhok kentinde bugün başlayan, 10. Duhok Uluslararası Film Festivalinde Diyarbakır’ı 2 film temsil edecek. 

Duhok kentinde bugün başlayan ve 16 Aralık tarihine kadar sürecek olan uluslararası film festivalinde, Diyarbakır’ı yönetmen Özkan Küçük’ün, “Rojbash” ile yine yönetmen Mehmet İsmail Çeçen’in, “30 yıl 1 Gece” filmleri temsil edecek. 

-80

10. Duhok Uluslararası Film Festivali’nin jüri başkanı Türkiyeli senarist ve yönetmen Emin Alper oldu. Juri Başkanı Emin Alper’e, Nirmal Dhar, Chabname Zariab,  Artur Zabroski ve Mahsa Moheb Ali eşlik edecek. 

-81

Amedspor!'un şampiyonluk sevinci ceazalandırıldı Amedspor!'un şampiyonluk sevinci ceazalandırıldı

İlk kez 2011 yılında düzenlenen Duhok Uluslararası Film Festivali, Irak Kürdistan Bölgesine kültürel bir kimlik kazandırarak, siyasi çatışmaların yaşandığı bir yer olarak değil, bir üretim merkezi olarak algılanmasını sağlamak amacıyla düzenleniyor. 
Festivalin resmi internet sitesinde, festivalin amacı ve kapsamı, “Festivalin en önemli görevlerinden biri Kürt film üretimleri ile dünya sineması arasında bir köprü kurmak. Festival, çağdaş film alanını keşfetme fırsatı sunarak Kürdistan filmleri için bir platform oluşturmak istiyor” şeklinde açıklandı.

Editör: Ferit Aslan