Diyarbakır’da, daha önce Turistik Otelin yıkılıp yeniden yapılması ardından, deprem nedeniyle uzun süre tek şeridi trafiğe kapatılan Elazığ Caddesi yeniden kapatılabileceği belirtildi. 

Turistik Otelin yıktırılması sırasında yanındaki tarihi İletişim Başkanlığı Bölge Müdürlüğü binası ile Öğretmenevinin kanalizasyon bağlantısı çöktü. Otelin yeniden inşası ile söz konusu kanalizasyon şebekesinin bağlanması konusunda 3 aydır DİSKİ ile bir türlü anlaşma sağlanamadı. 

-340KANALİSASYON SUYU ZEMİNE AKIYOR

Diyarbakır’daki kazalar yüzde 70 azaldı Diyarbakır’daki kazalar yüzde 70 azaldı

Turistik Otelin sahipleri ile DİSKİ’nin bir türlü anlaşmaması nedeniyle hem İletişim Başkanlığı hem de Öğretmenevinin kanalizasyonu  şebekesindeki suların zemine aktığı belirtildi. Otel sahipleri, DİSKİ’den gelip şebekeyi bağlamalarını beklerken, DİSKİ ise, kazı işleminin otel sahipleri tarafından yapılmasını istiyor. 

DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, otelin daha önce kazı işlemini yapmayı kabul ettiğini, bunun olması halinde ekiplerinin gidip kanalizasyon şebekesini Dağkapı meydanındaki ana şebeke ile bağlamaya hazır olduklarını söyledi. 

-341Tutşi, bunun için Elazığ yolunun tek şeridinin kazı işlemi nedeniyle trafiğe kapanacağını, bunun için izin dahil bütün prosedürlerini kendilerinin yapmayı kabul ettiğini, ancak bunu rağmen otel sahiplerinin buna yanaşmadığını söyledi. 

DİSKİ ve Turistik Otel arasında yaşanan sorun nedeniyle İletişim Başkanlığı Diyarbakır Bölge Müdürlüğü mağdur olurken, bu sorunun bir an evvel çözülmesini istiyorlar. 

-342Otel sahipleri ise, kanalizasyon şebekesinin ana şebekeye bağlanması için kazı işini yapmayı kabul ettiklerini, ancak kazıdan çıkar hafriyatın taşınması için DİSKİ’nin kamyon vermeyi reddettiği için bu işin sürüncemede kaldığını belirtiler. 

Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesine karayolu ile girişin önemli bir güzergahı olan Elazığ Caddesi, önce Turistik Otelin yıkılıp yeniden yapılması ardından , depremde Diyar Galeria’nın yıkılması nedeniyle uzun süre tek şerifli trafik akışına kapatılmıştı.

Editör: Ferit Aslan