''Köroğlu Destanı'nın geçtiği yer Diyarbakır'' ''Köroğlu Destanı'nın geçtiği yer Diyarbakır''

Diyarbakır’da, DEM Partinin yaptığı ve binlerce delegenin oy kullandığı ön seçimlerde, sadece 4 kadın ve 1 erkek aday ilk turda ipi göğüslemeyi başardı. 

DEM Parti’nin Diyarbakır ve 17 ilçesinde yaptığı ön seçimlerde adaylar arasında kıyasıya bir rekabet yaşandı. Yaklaşık 21 bin delegenin oy kullandığı belirtilen ön seçimlere giren belediye eş başkan aday adaylarının aday olması için kullanılan oyların yüzde 50+1’ini alması gerekiyordu. 

DEM Parti’nin aldığı karar doğrultusunda Diyarbakır’da sadece 3 ilçedeki kadın belediye eş başkan aday adayları ilk turu geçebildi. 1 kadın aday ise başka aday olmadığından aday oldu. Erkek adaylar arasında sadece bir ilçenin adayı ilk turu geçebildi. İşte Diyarbakır’da aday maratonunda ipi göğüsleyen aday adayları:

HANİ 

Belediye’nin AK Partide olduğu Hani ilçesinde de 3'ü kadın 16 belediye eş başkan aday adayı için delegeler oy kullandı. Yapılan sayımda, Vesile Narin 158 oyla yüzde 50+1'i geçerek eş başkan adayı seçilirken, erkek adaylardan Hamdullah Demir 63, Sait Topkaya 62 oy alarak ikinci tura kaldı.

KULP (PASUR) 

Kayyım ile yönetilen Kulp ilçesindeki ön seçimde Fatma Ay, 234 oy alarak ilk turda eş başkan adayı olarak seçildi. Erkek adaylardan ise Murat İpek 141, Emin Ay ise 100 oy alarak ikinci tura kaldı. 

Fatma AyKAYAPINAR 

Kayyım ile yönetilen merkez ilçe Kayapınar’da ise ilk gün iptal edilen seçim dün yapıldı. Dün yapılan ön seçimde, Berivan Gülşen Sincar 956 oy alarak ilk turda ipi göğüsleyerek belediye eş başkan adayı olmayı hak kazandı. Kayapınar’daki erkek adaylar ise ikinci tura kaldı. 

Berivan Gülşen SincarKOCAKÖY 

Diyarbakır’ın Kocaköy ilçesinde ise, tek kadın aday olmasından dolayı Evin Ay, kadın eş başkan adayı olunca, 11 erkek aday adayının yarıştığı ön seçimde ise, Abdulbasit Yaşa 51, Mehmet Şık 68 oy alarak ikinci tura kaldı.

İLK TURDA KAZANAN ERKEK EŞ BAŞKAN ADAYI

Av Mehmet Zülküf PolatDiyarbakır’ın Eğil ilçesinde, ön seçimde 169 delege oy kullandı. Ön seçimlerde 3 kadın ile 12 erkek aday adayı yarıştı. Seçim sonuçlarına göre, 95 oy ile yüzde 50+1’i yakalayan Avukat Mehmet Zülküf Polat belediye eş başkan adayı olurken, kadın aday adaylarında ise, Zilan Aydın 54 ve Bahar Karakaş 47 oy aldı. Eğil’de, kadın adaylar arasında seçimler ikinci tura kaldı.

Editör: Ferit Aslan