Genç yaşta yönetmenlik koltuğuna oturan Varlık, çektiği kısa filmiyle 3. ödülü almanın keyfini yaşıyor.

Muradiye Organize Sanayi Bölgesi tarafından ilk kez gerçekleştirilen ''Zeytin Dalı Kısa Film Yarışması''nda yüzlerce film arasından, ''İçimizdeki Savaş'' ile 3’üncülüğü kazanan genç yönetmen Abdurrahman Varlık, hedefinin daha güzel projelerle uluslararası alanda ses getirmek olduğunu  söyledi.

Diyarbakır’da Türk Telekom Meslek Lisesi Radyo Televizyon Bölümü mezunu olan Abdurrahman Varlık’ın yazıp yönettiği ''İçimizdeki Savaş'' filminin yanı sıra yine yazı yönettiği ''Suç ve Ceza'', ''Cansız Bedenler'' ve ''Çocuk Diyarı'' adlı kısa filmleri de bulunuyor.

Muradiye'de 18 yaşında ilk film ödülünü 2004 doğumlu Abdurrahman Varlık'ın yönetmenliğini yaptığı kısa filmler, Cansız Bedenler 2022, 19. İstanbul Çevre Kısa Film Festivali'nde Ulusal Kısa Film Yarışmasında, Çocuk Diyarı filmi de Gemlik Film Festivali Kısa Film Yarışmasında finalist oldu.

Yaklaşık 2019 yılından beri sinema ve tiyatro ile ilgilendiğini ifade eden Varlık, sinemayı sevdiğini ve projeler ğretmeye devam edeceğini söyledi.

Diyarbakır Lice'de 536 kilo esrar yakalandı Diyarbakır Lice'de 536 kilo esrar yakalandı

''SİNEMA TUTKU VE EFKARLI BİR AŞKTIR''

Sinemanın gerçek hayatının, düşsellikle süsleme sanatı olduğunu kaydeden Varlık, şöyle dedi:

''Sinema her şeyden önce bir gönül ve fedakârlık işidir. Cesareti olmayan sinemaya bulaşmasın. Çünkü sinema sizden tüm hayatınızı, zamanınızı, hayallerinizi ister. Bunun karşılığında da size sınırsız bir mutluluk vaadi vermez. Adeta bir tutkudur, efkarlı bir aşktır sinema. Fakat bir filminizi bitirdikten sonra ister senarist, ister yönetmen, ister oyuncu olun. İşte, o zamanki mutluluk müthiş bir duygudur. Hele bir de vizyona girip ödül alırsa, beğenilirse yeryüzünün en bahtiyar insanı olursunuz.''

Editör: EYYUP KAÇAR