Diyarbakır'da yıkılan Yoldaş Apartmanı'nın müteahhidi yargılanıyor Diyarbakır'da yıkılan Yoldaş Apartmanı'nın müteahhidi yargılanıyor

Diyarbakır’ın karayolları ağındaki ilk tüneli kazılmaya başlandı. Yaklaşık 3 metre dağın altına girilen tüneldeki çalışmaların 1 yılda tamamlanması bekleniyor. 

P H O T O 2024 02 01 12 15 54Karayolu ağında hiç tünel bulunmayan Diyarbakır’da, başlatılan çalışmalar ile ilk tüneline kavuşmanın heyecanı yaşanıyor. Diyarbakır’ın en uzak ilçelerinden Lice ve Kulp arasında yapımına başlanan tünel ve karayolları çalışmalarında yaklaşık 400 işçi çalışıyor. İlk tünelin çalışması başlarken, Özbek köyü ile Hevedan grup köy yollarını birbirine bağlayacak olan Diyarbakır’ın ilk tünelinde kazı çalışmaları başladı.

P H O T O 2024 02 04 12 15 42TÜNEL İÇİN DAĞIN ALTINA GİRİLDİ

Tünelin girişinden dağın altına yaklaşık 3 metre ilerleme sağlanırken, çalışmaların kış mevsimi boyunca devam edeceği öğrenildi.  Tünelin içinde çalışma olacağından mevsimsel etkilerin çalışmaları etkilemeyeceği bu nedenle 1 yılda tamamlanması beklenen tünelin zamanında bitirilmesi hedefleniyor. 

Photo 2024 02 01 12 15 54 2YOLU KISALTACAK, HEYELAN RİSKİ KALKACAK

Tünelin bitmesi ile birlikte Lice’den Özbek (Şey Buba) köyünden sonraki keskin viraj ve sürekli heyelan riski olan yol devre dışı kalacak. Diyarbakır’ın ilk tüneli olacak olan 730 metre uzunluğundaki tünel ile birlikte hem güvenli seyahat imkanı sağlanacak, hem de yol kısaltmış olacak. 

P H O T O 2024 02 04 12 16 31TÜNEL İLE BİRLİKTE 47 KİLOMETRELİK YOL DA YENİLENECEK

Diyarbakır’ın Lice ile Kulp ilçeleri arasında yapılan çalışmanın sadece tüneli kapsamadığı Lice ilçesi Yaprak köyünden Kulp ilçesine kadar 47 kilometrelik yolu da kapsadığı belirtilerek, sarım çayı köprüsü ve başka köprülerinde çalışma ile birlikte yenileneceği ve daha konforlu bir seyahatin hedeflendiği öğrenildi. 

Editör: Ferit Aslan