Diyarbakır'ın kalbi Sur ilçesinin Balıkçılarbaşı Semti'ndeki kıraathane, Dallas dizisinin efsanevi atmosferini yaşatmaya devam ediyor.

Diyarbakır'ın tarihinde bir döneme damga vuran ve unutulmaz anılarla dolu Dallas dizisi, şehrin sokaklarında yaşamaya devam ediyor. 

Balıkçılarbaşı semtinde, Dallas'ın o efsanevi atmosferini yaşatan ve adını diziyle taçlandıran bir kıraathane, zamanın ötesinde bir buluşma noktası olarak varlığını sürdürüyor.

K A H V E1

Diyarbakırlıların, Dallas dizisinin heyecan dolu dünyasına kapılıp gittikleri o yıllar, şimdi nostalji dolu anılarla anlatılıyor.

Dallas'ın yayınlandığı dönemde herkesin dudaklarında, sokaklarda ve evlerde konuşulan bir konu olduğu o günler, Diyarbakır'da özel bir yere sahipti. Her Pazar akşamı, milyonlarca insan ekran başına kilitlenirken, aynı heyecan Balıkçılarbaşı semtindeki bir kıraathanede de yaşanıyordu.

Dallas dizisinin Diyarbakır'daki popülerliği öylesine büyüktü ki, sadece bir televizyon programı değil, aynı zamanda bir kültür haline gelmişti. İnsanlar, işyerlerinden sokaklara, kahvehanelerden evlere kadar her yerde Dallas'ı konuşuyor, hayranlıkla takip ediyordu. 

Bugün hala hizmet veren Dalas Kıraathanesi, o efsanevi dizinin yaşattığı duyguları canlı tutuyor. 

Diyarbakır’da bulvar ve caddelerde yol çizgileri yenileniyor Diyarbakır’da bulvar ve caddelerde yol çizgileri yenileniyor

Diyarbakır'ın kalbinde hala atan Dalas Kıraathanesi, geçmişin izlerini taşıyarak geleceğe uzanıyor. 

DALLAS DİZİSİ

D A L L A S D İ Z İ S İ

Dallas dizisini özellikle belli bir yaş grubu arasında olanlar iyi hatırlar. Dizi, 1978-1991 yılları arasında yayımlanan haftalık pembe dizi tarihinin uzun soluklu dizilerinden biridir. 

Dizinin en kötü karakteri "JR" (Larry Hagman)'dır.  Guinness Rekorlar Kitabına en çok izlenen televizyon programı olarak geçen "Who Shot J.R." bölümü o tarihlerde 83 milyon izleyiciye ulaştı.

Türkiye'de 1980 yılından itibaren Pazar akşamları TRT 1'de yayınlanmaya başlayan dizi daha sonra 1990 yılında Star TV'de, 1998 yılında Show TV'de yayınlandı. Dizi 1979-1993 yılları arasında 357 bölümle yayındaydı.

Editör: EYYUP KAÇAR