Kadın istihdamına katkı sunmak ve sosyal sorumluluk projelerini geliştirmek amacıyla 2023’te yapılanklar anlatıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl kadınlarla ilgilinelerin yapıldığını açıkladı. Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, alanında uzman kişilerin katılımı ile yaptığı bir çok programla kadınlara psikolojik destekte bulundu, manevi danışmanlıkla kadınların sorunlarına çözüm sundu.

Kadınlara yönelik, ''25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'' etkinlikleri kapsamında seminer ve stand çalışmaları yapıldı.

KETEM’E MAMAOGRAFİ CİHAZI

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, kadınlara yönelik sağlık çalışmalarına destek olmak amacıyla satın aldığı tam donanımlı mobil mamografi aracını Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi'ne (KETEM) hibe etti. Kadınlar, KETEM'deki hizmetlerden ücretsiz olarak faydalanıyor.

HUZURHANEM PROJESİ

Kadınlara manevi destek sunmak ve aile birliğinin önemini ön plana çıkarmak amacıyla düzenlenen '‘Huzurhanem Projesi'' kapsamında söyleşiler, konferanslar ve imza günleri gerçekleştirildi. 

Hatice Kübra Tongar, Hayati İnanç, Burhan İşliyen, Saliha Erdim, Senai Demirci, Afra Sevde Çelebi  ve Mehmet Sırrı Şık proje kapsamında Diyarbakırlılar ile bir araya geldi.

KADINLAR İÇİN EĞİTİM VE DİNLENME ALANLARI

İlçelerde yaşayan kadınlara yönelik çalışmalarını sürdüren Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, Silvan’da kadınlar için dinlenmeleri ve eğitim almaları için yeni yaşam alanı oluşturdu.

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın yer aldığı Yenişehir ilçesinde içinde Kur’an-ı Kerim, okuma yazma, oyun odası, el sanatları, etüt ve tekstil sınıflarının olduğu Ahmet Arif Kadın Kültür Merkezi hizmete açıldı. 

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı ayrıca Kayapınar ilçesinde hizmete aldığı Açelya Kadın Lokali’nde, okuma yazma, Kur’an-ı Kerim, oyun odası ve psikolog hizmeti sunuyor.

ELELE BUTİK MAĞAZASI

Kadın Yaşam Merkezlerinde eğitim gören ve ihtiyaç sahibi olan kursiyerlerin temel gıda, temizlik, giysi ve ayakkabı ihtiyaçları karşılandı.

Diyarbakır’da, engellilerin hayallerini fotoğrafladılar Diyarbakır’da, engellilerin hayallerini fotoğrafladılar

El Ele Butik Mağazası’nda ailelerin giyim ve gıda ihtiyaçları giderildi. Dağkapı Meydanı Yer Altı Çarşısında bulunan merkezde hayırseverlerin de desteğiyle toplanan ürünler, paketlenerek hediye edildi.

SOSYAL ETKİNLİKLER

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, kadınları sosyal etkinliklerle buluşturmak amacıyla Hacivat-Karagöz oyununu 4 farklı mekanda kursiyerler ve çocuklarıyla buluşturdu. 

Dicle Üniversitesi Öğrenci Yaşam Merkezinde hizmet veren Çamaşır Evi, öğrenciler için Genç Kafe olarak kullanıma açıldı. Öğrencilere burada atölyeler düzenleyip bireysel çalışma yapma imkanı sunuluyor. 

Burada çamaşırlarını yıkatma hizmetinden faydalanan öğrencilere yiyecek ve içecek ikramında bulunuluyor.

Editör: EYYUP KAÇAR