Moderatörlüğünü Songül Gök’ün yaptığı etkinlik, Doç. Dr. Mustafa Uğurlu Arslan'ın Diyarbekir edebiyatını anlatmasıyla başladı.

Diyarbekir'in usta şairlerinin yaşantılarına değinen Arslan, “Diyarbekir’de her tabakadan edebiyatla ilgili uğraşı olan şahsiyetler vardı. Hukukçular, demir ustaları gibi farklı mesleklerden edebiyatla ilgilenenler olurdu.” dedi. Konuşmadan sonra Dicle Üniversitesi öğrencileri, usta şairlerin şiirlerini yorumladı. Diyarbakırlı Şair Sezai Karakoç, asıl adı Feqiye Teyran olan Şair Muhammed Abdullah, Erdem Beyazıt ve Ümit Yaşar Oğuzcan gibi usta kalemlerin şiirleri, Selçuk Arslan, Sara Ötkün, Furkan Bal ve Hamza Tokmak adlı öğrenciler tarafından yorumlandı.

Diyarbakır Valiliği işe alım duyurusu yaptı Diyarbakır Valiliği işe alım duyurusu yaptı

Dinletinin sonunda konuşan Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tanyıldız, “Dünyanın ufkunu değiştiren gençler. Mustafa hocam gürül gürül su gibi konuştu, gençlerimiz de billur gibi aktılar. Dünyayı siz gençler değiştiriyorsunuz. Bizler Dicle Üniversitesi olarak ev sahibiyiz. Bu mekanı Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığıyla ortaklaşa size hizmet için açmış bulunuyoruz.” dedi.

şiir dinletisi 2

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Ayşe Yıldırım ise, Belediye Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı olarak Üniversite ve Çamaşır Evi’ni ilk aşamada tek bir hizmet için açtıklarını daha sonra mekanı, öğrencilere belirli kurslarla destek sağlaması için Genç Kafe yaptıklarını söyledi.

Editör: HABER MERKEZİ