Merkez Bağlar İlçesinde Newroz Parkında yapılacak kutlamalar yarın sabah saat 08.30'dan itibaren başlayacak. Alana girişler 6 kapıdan gerçekleştirilecek. Öğlen saatlerinde büyük Newroz ateşi yakılacak.

Kutlamalar boyunca çeşitli konuşmalar yapılacak ve sanatçılar konserler verecek. Newroz'da DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayları Serra Bucak ve Doğan Hatun, eski milletvekili Leyla Zana ile bazı sivil toplum örgütü temsilcilerinin de konuşma yapması bekleniyor. 

Timthumb

Newroz'da sahne alacak sanatçılar arasında Mikail Aslan, dünyaca ünlü Tunuslu sanatçı Emel Matlouthi de olacak. Matlouthi, yazdığı politik şarkılarla da biliniyor. Şarkıcı, 2008 yılında şarkıları Tunus hükûmeti tarafından radyo ve televizyonlarda yasaklanınca, Paris'e taşınma kararı aldı.2010 yılında başlayan Arap Baharı'da Tunus'ta bulunan Matlouthi, sokak protestoları sırasında "Kelmti Horra" şarkısını seslendirirken görüntülendi. Matlouthi'in videosu isyanın bir marşı hâline geldi ve 2015'te bu şarkıyı Nobel Barış Ödülü töreninde de söyledi.

Diyarbakır'da tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı Diyarbakır'da tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı

Editör: HABER MERKEZİ