Ferit Aslan

Diyarbakır’ın 4 Fen lisesinden biri olan ve LGS’de yüksek puan alan öğrencilerin gittiği Kayapınar Fen lisesinin 2 yıldır fen laboratuvarının kapalı olduğunu biliyor muydunuz?

Merkez Kayapınar ilçesi Pro. Dr. Necmettin Erbakan caddesinde bulunan Milli İrade Anadolu Lisesi, alınan acele karar ile geçen Kayapınar Fen lisesine dönüştürüldü. Fiziki şartları yetersiz olmasına rağmen ilçede Fen lisesi yok denilerek açılan okul geçen yıl öğrenci almaya başladı. 

de873ad5-6e12-4d7b-bf99-928a907d9ac0

OKULUNR ADINDA VAR AMA KENDİSİ YOK

Diyarbakır’ın nitelikli liselerinden olan 4 Fen lisesinden biri olan Kayapınar Fen lisesinde iki yıldır Fen laboratuvarlarının olmadığı ortaya çıktı. LGS’de iyi puan alan çocuklarını okulu kayda götüren veliler, fen laboratuvarının kapılarının kilitli olduğunu görünce içinde malzeme olmadığı için açık olmadığını öğrenince adeta şok oldu. 

“BAKLIKTAN MALZEME TALEBİNDE BULUNDUK”

k_15121948_IMG-20220215-WA0010

Diyarbakır’daki kazalar yüzde 70 azaldı Diyarbakır’daki kazalar yüzde 70 azaldı

Yetkililer, okulda fen laboratuvarının yerinin olduğunu ancak malzeme eksikliğinden dolayı daha açamadıklarını kabul etti. Bakanlıktan fen laboratuvarı için malzeme talebinde bulunduklarını söyleyen yetkililer, malzemelerin gelmesi halinde açacaklarını ifade etmekle yetindi. 

YAKLAŞIK 1000 ÖĞRENC İ EĞİTİM GÖRÜYOR

Kayapınar ilçesinde Eğitim ve Araştırma Hastanesi yolu üzerinde bulunan ve yaklaşık bin öğrencisi olan Fen lisesinin fen laboratuvarının açılması,  Bakanlığın malzeme göndermesine bağlı kaldı. Veliler, bir an önce okulun adında bulunan ancak olmayan laboratuvarın bir an evvel açılmasını istedi. 

0f163261-10dd-45fe-a8ba-aa575a4689d6

DİYARBAKIR’IN 4 FEN LİSESİNDEN BİRİ

Diyarbakır’da, Liseye Geçiş Sınavı (LGS)’de en iyi derece alan öğrencilerin kayıt yaptırdığı 4 fen lisesi var. Cumhuriyet Fen Lisesi, Borsa İstanbul Fen Lisesi, Aydın Arslan Fen lisesi ve Kayapınar Fen Lisesi kentin en nitelikli liselerini oluşturuyor. 

Editör: Ferit Aslan