DYP ve Saadet partisinden 10 yıl belediye başkanlığı yapan Fuat Yaşar atan, şimdi de HEDEP’ten Belediye başkan adaylığı başvurusu yaptı

Van’ın Gürpınar ilçesinde 2004-2014 yıllara arasında Doğru Yol partisi (DYP) ve Saadet partisinden 10 yıl belediye başkanlığı yapan Fuat Yaşar Atan, 2024 yerel seçimleri için bu kez HEDEP’ten adaylık başvurusu yaptı.

-99

Serhatnews’te yer alan habere göre, Atan adaylık başvurusunu, sosyal medya hesabında, “Güzel ilçem Gürpınar’ın her bir ferdinin paydaş olduğu belediye kaynaklarının israfına, algı siyasetine, tefrik ve haksızlığa dur demek için Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisinden Belediye eş başkan aday adaylığı başvurumu yaptım. Yaptığım örnek belediyecilik yapacağımın teminatıdır” sözleri ile duyurdu.

Beytüşşebap'ta mayıs ayında kar yağdı Beytüşşebap'ta mayıs ayında kar yağdı

FUAT YAŞAR ATAN KİMDİR?

Fuat Yaşar Atan, İlk memuriyet yaşamında Van’ın Bahçesaray Belediyesinde Naci Orhan ile uzun yıllar çalıştı. Atan daha sonra 2004 seçimlerinde Doğru Yol Partisinden Gürpınar Belediye Başkanı oldu. 2009 seçimlerinde AK Partiden aday adayı oldu. AK Parti adaylık vermeyince Saadet Partisinden aday olarak tekrardan belediye başkanı seçildi. Süreç içinden Saadet Partisinden istifa ederek AK Partiye geçti. 2014 seçimlerinde AK Partiden aday adayı oldu.  Ak Parti kendisine bir kez daha yer vermeyince DEVA Partisine geçti.  DEVA Partisi Van İl Başkan Yardımcılığı yapan Atan, 2023 seçimlerinde CHP için aktif çalışma yürüttü.

Editör: Ferit Aslan