Efsane Cuma, Amerika Birleşik Devletleri’nde Şükran Günü’nden sonraki ilk cumaya verilen isimdir. Bu günde mağazalar çok büyük indirimler yaparak alışveriş çılgınlığı yaratır. Bu geleneği takip eden diğer ülkelerde de Efsane Cuma olarak bilinir. Bu yıl Efsane Cuma, 24 Kasım 2023 tarihine denk geldi.

ESENYURT’TA METROBÜS KÖPRÜSÜNE UZAN KUYRUK

Efsane Cuma indirimlerinden yararlanmak isteyenler Esenyurt’ta bulunan bir AVM’nin önünde sabahın erken saatlerinden itibaren kuyruğa girdi.

AVM’nin açılış saatine kadar bekleyen vatandaşların kuyruğu metrobüs üst geçidine kadar ulaştı. Kuyruktakiler, indirimli ürünleri alabilmek için heyecanlı olduklarını belirtti.

3 yıldır Efsane Cuma indirimlerine katıldığını söyleyen Yağmur Metin, “Her sene buradayım. Bu sene biraz geç kaldım ama olsun. İndirimli ürünleri kaçırmak istemiyorum. Savaşa hazırım.” Diye konuştu.

BAYRAMPAŞA’DA İNDİRİMLİ ÜRÜNLER İÇİN KAPIŞMA

Bayrampaşa’da bulunan bir AVM’de ise Efsane Cuma indirimleri nedeniyle kapı açılmasını bekleyenler, indirimli ürünleri kapabilmek için birbirleriyle yarıştı.

AVM’nin kapıları saat 10.00’da açıldığında, içeri girenler indirimli ürünlerin bulunduğu mağazalara koştu.

8 Mayıs 2024 günlük burç yorumları 8 Mayıs 2024 günlük burç yorumları

Bazı vatandaşlar, indirimli ürünleri alabilmek için itişip kakıştı. Bazı vatandaşlar ise AVM personellerinin kapı açılmadan önce içeri alındığını ve indirimli ürünleri aldığını iddia etti. Bu durum, diğer vatandaşların tepkisine neden oldu.

EFSANE CUMA İNDİRİMLERİ NE KADAR SÜRÜYOR?

Efsane Cuma indirimleri, genellikle bir gün sürse de, bazı mağazalar indirimleri hafta sonuna kadar uzatıyor.

Bazı mağazalar ise Efsane Cuma’yı takip eden pazartesi günü olan Siber Pazartesi’nde de indirimler yaparak alışveriş tutkunlarını cezbediyor.

Siber Pazartesi, internet üzerinden yapılan alışverişlerde indirimlerin yapıldığı bir gündür. Bu yıl Siber Pazartesi, 27 Kasım 2023 tarihine denk geliyor.

Editör: Ayşegül Yaşar