Ergani Belediyesi bu yıl ikincisi gerçekleştirilen “Benim Kadrajımdan Ergani Fotoğraf yarışmasında, 18 yaş altı ve 18 yaş üstü olmak üzere 2 kategoride gerçekleştirlecek.

Ergani’nin görünen ve gün yüzüne çıkmayan zengin kültürel mirasını tanıtmak, fotoğraf severlerin Ergani’ye dikkatlerini çekmek amacıyla düzenlenen fotoğraf yarışmasında Ergani’nin tanıtımına ve fotoğraf sanatının gelişimine katkı sağlanması planlanıyor.

Tarihi eserler, kültürel zenginlikler, kahvehaneler, Ergani Sokakları, Ergani Esnafı, geleneksel sanatlar ve zanaatlar, dini mekânlar, dini ritüeller, semt pazarları (Köy ürünleri pazarı gibi), eski yapılar, eski okullar, tren garı, çeşmeler, Ergani Semtlerinde Gündelik Yaşam, Ergani’de yaşayan sanatkar ve zanaatkarların hayatından kesitler, Yöresel yemekler, bağ ürünleri, peynir, kurutmalık sebze ve meyvelerin yapımı vesatışıyla ilgili süreçler, dengbejler, ritüeller, halk oyunları, unutulmaya yüz tutmuş veya gün yüzüne çıkmamış gelenekler.... ve benzeri fotoğraflar kabul edilecek.

Ergani’de Kültür, Tarih, Sanat ve Yaşam (18 yaş üstü, fotoğraf makinesi ve mobil cihaz, cep telefonu) ile Çocuk Gözüyle Şehir ve Yaşam (18 yaş altı, mobil cihaz, cep telefonu) olmak üzere iki bölümlü olarak yapılacaktır. Renkli ve/veya Siyah-Beyaz, tüm fotoğraflar bir arada değerlendirilecek.

Amedspor, şampiyonluk kutlamasını hafta sonu yapacak Amedspor, şampiyonluk kutlamasını hafta sonu yapacak

ÖDÜL FOTOĞRAF MAKİNESİ İLE CEP TELEFONU

“Ergani’de Kültür, Tarih, Sanat ve Yaşam” (18 yaş üstü, fotoğraf makinesi ve mobil cihaz (cep telefonu) ile diğer dereceye girenlere bin ile 10 bin lira para ödülü, “Çocuk Gözüyle Şehir ve Yaşam” (18 yaş altı, mobil fotoğraf) kategorisinde ilk 3'e gireceklere bisiklet, diğerlerine ide scooter/paten ile akıllı saat ve kitap hediye edilecek.

Yarışmaya başvurular 12 Şubat 2024 soa erecek sonuçlar ise 16 Şubat'ta ilan edilecek.

(Haber Merkezi

Editör: Özgür Ayaydın