Yapılan araştırmalara göre, uyku bozukluklarının erkeklerde, kadınlara oranla daha fazla olduğu belirtildi.

Diyarbakır Çınar’da operasyon: 6 gözaltı Diyarbakır Çınar’da operasyon: 6 gözaltı

Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Kliniği bünyesinde uyku laboratuvarı açıldı. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Levent Akyıldız, laboratuvarla uyku bozukluğula ilgili teşhis ve tedavinin daha iyi sonuç verdiğinbi söyledi.

Uykuda solunum bozukluklarının az konuşulduğu, az akla geldiği için ihmal edilmesinin nispeten kolay olduğunu ifade eden Akyıldız, uyku bozukluklarının erkeklerde yüzde 4, kadınlarda ise yüzde 2 olduğunu söyledi.

''Kadınlar da özelikle menopozdan sonra oranın arttığını söylemek mümkün''  diyen Akyıldız,  uykuda solunum bozukluğunun, pek çok hastalığın habercisi olabileceğini kaydetti.

Dr. Akyıldız, söyle dedi:

''Kişinin horlamasına eşlik eden 10 saniyeyi aşan solunum duraksamaları, buna eşlik eden oksijenin düşmesi, kişinin adeta uykuda boğulma hali yaşaması gibi hadiseler yaşanıyor mu bunlar tetkik ediliyor. Şu ana kadar aldığımız 4-5 olgumuz var. Bundan öncesinde de cihaz kalibrasyonlarının denendiği bir hazırlık dönemi yapılmıştı. Bu olgularda tanı konmasını takiben olgunun ağırlığına istinaden tedavi yaklaşımı belirleniyor. Tedavi yaklaşımında ya genel yaklaşımlar, ya da kişiye özgü yaklaşımlarla tedavi planlanıyor.''
 

Editör: EYYUP KAÇAR