Erkekler ve kadınlar arasında ilişkilerde yaşanan sorunların temelinde farklı beklenti ve bakış açıları yatıyor. Kadınlar ilişkilerinde sevgi, ilgi, saygı ve tutku ararken, erkekler kadınların ne istediğini çözmekte zorlanıyor. Bazı erkekler ise farkında olmadan kadınları itici buldukları davranışlar sergiliyor. Bu davranışlar kadınların ilişkiden soğumasına ve sonunda bitmesine neden oluyor. Peki, erkeklerin yaptığı bu hatalar neler? İşte kadınları kaçıran ve ilişkinizi kurtarmanın yolları.

İLGİSİZLİK

Kadınlar ilişkilerinde kendilerini önemli ve değerli hissetmek isterler. Bu yüzden partnerlerinin onlara ilgi göstermesini ve sevgisini belli etmesini beklerler. İlişkinin başında erkekler bu beklentiyi karşılamak için çaba gösterirler. Ancak zamanla ilgi göstermekten vazgeçerler. Kadınlar ise bu durumu ilişkinin kötüye gittiği şeklinde yorumlarlar. Erkeklerin ilgisizliği kadınların kendilerini yalnız ve mutsuz hissetmesine yol açar. Bu da ilişkinin zedelenmesine ve kopmasına neden olur. Erkeklerin ilgi göstermekten kaçınmaması ve kadınların ilgi beklentilerini anlaması gerekiyor.

BASKICILIK VE KISKANÇLIK

Kadınlar ilişkilerinde güven duymak ister. Erkeklerin aşırı kıskanç ve sahiplenici tavırları kadınların güven duygusunu zedeler. Kadınlar sosyal hayatlarını ve diğer insanlarla olan ilişkilerini sürdürmek ister. Erkeklerin kadınları kısıtlaması, onlara karışması, onlara hesap sorması kadınları boğar. Kadınlar kıskanç ve baskıcı erkeklerle birlikte olmak istemez. Erkekler kadınlarına güvenmeli, onlara özgürlük tanımalı.

4 Mayıs 2024 günlük burç yorumları 4 Mayıs 2024 günlük burç yorumları

İKİNCİ PLANA ATMAK

Kadınlar ilişkilerinde eşitlik ister. Erkeklerin kadınları ikinci plana atması, onlara zaman ayırmaması, onları önemsememesi kadınları incitir. Kadınlar ilişkileri için fedakarlık yapabilir, ancak karşılığını görmek ister. Erkeklerin kadınları işlerinden, arkadaşlarından, ailelerinden ve hobilerinden daha az önemli görmesi kadınları ilişkiden uzaklaştırır. Erkekler kadınlarına öncelik vermeli, onları mutlu etmeli.

ANNESİYLE KIYASLAMAK

Kadınlar ilişkilerinde saygı ister. Erkeklerin anneleriyle eşlerini kıyaslaması, annelerinin her zaman haklı olduğunu düşünmesi, eşlerine anneleri gibi davranmasını beklemesi kadınları küçük düşürür. Kadınlar böyle erkekleri olgunlaşmamış olarak görür. Erkekler anneleriyle eşleri arasında bir seçim yapmamalı, onlara farklı şekillerde saygı duymalı.

Kaynak: posta