Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad yaptığı açıklamada, Filistin'de yaşananların Siyonist anlatının küresel hâkimiyetini kırdığını belirterek Batılı yetkililerin İsrail'i desteklemek için yaptığı saldırının bir annenin oğlunu korumak için yaptığı bir saldırı olduğunu ve İsrail'in sömürgeciliğin meşru çocuğu olduğunu ifade etti. Esad konuşmasında bu saldırıların bir annenin oğlunu korumak için yaptığı bir saldırılar olduğunu vurguladı.

‘TEKNİK VE YIKICI AÇIDAN BÖLGENİN EN GÜÇLÜ ORDUSU’

Esad, Baas Partisi Merkez Komite toplantısında yaptığı konuşmada şu sözleri kaydetti:

“Dünyanın en güçlü ordularından biriyle karşılaştırırsak İsrail ordusu bölgenin değil, dünyanın en güçlü ordularından biri. Kesinlikle en güçlü ordulardan biri. Direniş savaşçılarından oluşan gruplarla, en azından teknik ve yıkıcı açıdan bölgenin en güçlü ordusu. Bu orduda birkaç tugayı aşmayanlar, başlı başına eşi benzeri olmayan bir durumdur. Bu İsrail ordusu için bir skandaldır. Askeri anlamda bataklığa saplandılar.”

‘HOLLYWOOD FİLMLERİ TÜM DÜNYAYI TEK BİR ANLATIYA YÖNLENDİRDİ’

Konuşmasına devam eden Esad şunları dile getirdi: “Diğer bir nokta ise Filistin'in gerçeği yayma ve bilgi yayma konusundaki üstünlüğüdür. Elektriğin, internetin ve iletişimin bile yasak olmasına rağmen biraz önce söylediğim gibi küresel anlatıyı kontrol eden Siyonist anlatının kaybedilmesi karşılığında hepimizi hayrete düşüren bir medya çalışması yürüttü. Demek istediğim, bir yüzyıl ya da daha uzun bir süre boyunca tüm Hollywood filmleri tüm dünyayı tek bir anlatıya yönlendirdi. Bu yüzden dediğim gibi en önemli arena olan Amerika'da bile bu anlatı üzerindeki Siyonist hegemonyayı kırmayı başardılar.”

‘DİRENİŞ İLKESİNE BAĞLIYIZ’

"Filistin'de yaşananlar Siyonist söylemin küresel hakimiyetini kırdı. Meselelere bağlı kalmak vatanları korur ve Filistin halkı davasına bağlı kalmayı başardı" diyen Esad konuşmasını şöyle sonlandırdı:

Endonezya'da sel ve heyelan faciası: 15 ölü Endonezya'da sel ve heyelan faciası: 15 ölü

“Direniş ilkesine bağlıyız. Zira direnişin bedeli uzlaşmanın bedelinden daha azdır. Filistin bilhassa da son zamanlarda Gazze'de yaşananlar, Batı'nın sömürgeci olduğunu ve değişmediğini kanıtlamıştır. Bu, Batı'yı, önerilen demokrasi, özgürlük, insanlık ve diğer büyük ilkelere inanan Batılılara karşı büyük bir aldatmaca olduğunu kanıtladığı anlamına geliyor." Batılı ülkelerin insanları ve Arap dünyamızdakiler de dahil olmak üzere Batı'dan etkilenen diğerleri için gerçeği değiştirdi.”

Editör: Nazmi Kahraman