4 Mayıs 2024 günlük burç yorumları 4 Mayıs 2024 günlük burç yorumları

Son derece rekabetçi bir pazar olan küresel evcil hayvan sektörü giderek büyüyor.

Euronews'te yer alan habere göre, bir evcil hayvana sahip olmanın 2020 yılından itibaren artığı ve evcil hayvan sahipliğinin Almanya, Fransa ve İngiltere gibi Avrupa ülkelerinde yüzde 50'nin üzerinde arttığı kaydedildi.

Evcil hayvan sektörünün giderek büyüyen bir pazar olduğu belirtilirken, insanların sevdikleri evcil hayvanlarına bakmak için ekstra çaba sarf ettikleri ve bununla birlikte sektörde, Kuzey Amerika ve Avrupa'da bir patlama yaşandığına dikkat çekiliyor.

EVCİL HAYVAN SEKTÖRÜ 2030'DA YARIM MİLYAR DOLARA ULAŞACAK

Aanalistler yaptıkları değerlendirmelerde bu sektörün 2030 yılına kadar yarım milyar dolar değerine ulaşacağını tahmin ediyor.

Nestle Purina CEO'su Jeff Hamilton, son gelişmelerle ilgili yaptığı açıklamada, 
evcil hayvan endüstrisinin büyüme gösteren önemli alanlarından birinin de evcil hayvan maması sektörü olduğunu ifade ederek, insanların tükettikleri gıdalar konusunda daha bilinçli hale geldikçe, aynı şeyi evcil hayvanları için de istemeye başladıklarını söyledi.

Hamilton, şöyle dedi:

''Evcil hayvan sahipleri hala evde hazırlanan evcil hayvan mamalarından daha ticari evcil hayvan mamalarına geçiş yapıyor. Bu, hem daha düşük karbonlu ürünlere hem de daha geri dönüştürülebilir ambalajlara sahip olmak adına tüm sektör için önemli bir büyüme faktörü olmaya devam edecektir. Bu nedenle, bu konuda yapabileceklerimize çok fazla enerji harcıyoruz ve özellikle evcil hayvanların beslenme ihtiyaçlarını karşılayan daha spesifik beslenme çözümleri yaratıyoruz.''
 

Editör: EYYUP KAÇAR