Baharın gelmesiyle birlikte evlerde veya balkonlarda karıncalarla karşılaşabiliriz. Ancak karıncalara zarar vermeden evden uzaklaştırma yöntemleri mevcut. İşte evde çıkan karıncaları nasıl uzaklaştıracağınıza dair doğal çözümler:

İbn-i Sina'nın sırrı, beyaz saçları doğal yağlarla eski rengine kavuşturuyor İbn-i Sina'nın sırrı, beyaz saçları doğal yağlarla eski rengine kavuşturuyor

KARINCALARA DOĞAL ÇÖZÜMLER:

  • Tuz Yöntemi: Karıncaların evin içine girdiği köşelere tuz serpmek karıncaları uzak tutmaya yardımcı olur. Sofra tuzu doğal olarak karıncalardan kurtulmanın en iyi ve en ucuz yollarından biridir.
  • Nane Yöntemi: Nane, karıncalardan kurtulmanıza yardımcı olabilecek bir böcek kovucudur. Karıncalar, nane kokusunu sevmezler ve izlerini içeren bölgelerden uzak dururlar.
  • Beyaz Sirke Yöntemi: Karıncalar beyaz sirkenin kokusunu taşıyamaz. Eşit miktarda su ve beyaz sirke bir karışım hazırlayın ve karıncaların girdiği noktalara serpin.
  • Tarçın ve Karanfil Yöntemi: Tarçın ve karanfilleri evin girişine ve karıncaların girebileceğini düşündüğünüz bölgelere koyun.
  • Biber Yöntemi: Karıncalar şekerden çok hoşlanır ama biberden nefret ederler. Karıncaların evinize girdiği bölgelere biber serpin.
  • Limon Yöntemi: En çok bilinen ve denenen karınca kovuculardan biri de limondur. Karıncaların bulunduğu yere bir limon sıkın veya limon kabukları yerleştirin.
  • Portakal Yöntemi: Portakallar karınca kovuculuğu açısından limonla aynıdır; Karıncaları evinizi ziyaret etmekten uzak tutarlar.

Karıncaları evinizden uzaklaştırmak için doğal yöntemler kullanabilirsiniz. Ancak unutmayın, herhangi bir şekerli madde karıncaların en iyi arkadaşıdır. Bu yüzden karıncaları bir şekilde uzak tutmak için şekerli şeyleri sakın karınca kovucu olarak kullanmayın. Aynı zamanda mutfak tabağınızı tamamen temiz tutun.

Editör: Ayşegül Yaşar