Trendyol Süper Lig’in 18. haftasında yarın Fenerbahçe ile Galatasaray arasında zirve yarışını belirleyecek bir derbi maç oynanacak. İki takım da 43 puanla ligin en üst sıralarında yer alırken, averajla lider olan Fenerbahçe, ezeli rakibini sahasında yenerek farkı açmak istiyor. Galatasaray ise deplasmanda galip gelerek hem liderliği ele geçirmek hem de derbi karnesini düzeltmek peşinde.

FENERBAHÇE-GALATASARAY DERBİSİ NE ZAMAN, SAAT KAÇTA VE HANGİ KANALDA?

Süper Lig’in 18. haftasında Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak olan derbi maç, yarın akşam Ülker Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak. Müsabakayı hakem Arda Kardeşler yönetecek. Karşılaşma Bein Sports’tan canlı olarak yayınlanacak.

FENERBAHÇE’NİN HEDEFİ LİDERLİĞİ KORUMAK

Fenerbahçe, ligde oynadığı 16 maçta 14 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 43 puan topladı. Sarı-lacivertli takım, attığı 44 golle ligin en golcü ekibi olurken, kalesinde ise 13 gol gördü.

Fenerbahçe, sezona 10 maçlık galibiyet serisiyle başlayarak rekor kırdı. Teknik direktör İsmail Kartal yönetimindeki ekip, sahasında Trabzonspor’a 3-2 yenildikten sonra Adana Demirspor ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçların ardından ligde çıktığı 4 maçta da galip gelen Fenerbahçe, son olarak Kayserispor’u deplasmanda 2-1 mağlup etti.

GALATASARAY’IN HEDEFİ LİDERLİĞİ ELE GEÇİRMEK

Galatasaray, ligde oynadığı 16 maçta 14 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 43 puan topladı. Sarı-kırmızılı takım, attığı 38 golle ligin en golcü ikinci ekibi olurken, kalesinde ise 12 gol gördü.

FENERBAHÇE’DE 4, GALATASARAY’DA 2 EKSİK

Fenerbahçe’de derbi maç öncesinde 4 futbolcu forma giyemeyecek. Kayserispor maçında kırmızı kart gören Mert Hakan Yandaş ve Fred cezalı durumda. Sakatlıkları bulunan Becao ve Zajc da derbide yok.

Galatasaray’da ise 2 futbolcu derbide oynayamayacak. Sakatlıkları süren Emre Kılınç ve Oğulcan Çağlayan kadroda yer almayacak.

Fenerbahçe’de İrfan Can Kahveci ve Miguel Crespo, Galatasaray’da ise Taylan Antalyalı ve Kerem Aktürkoğlu sarı kart sınırında bulunuyor. Bu oyuncular derbide sarı kart görürlerse 19. haftadaki maçlarda cezalı olacaklar.

DZEKO DERBİDE SAHADA OLACAK

Fenerbahçe’nin golcü oyuncusu Edin Dzeko, sakatlığını atlatarak derbi maçta forma giyecek. Bosna Hersekli futbolcu, ligde 15 maçta 12 gol atıp 4 asist yaptı. Tüm kulvarlarda ise 21 maçta 16 gol atıp 7 asist yaptı.

FENERBAHÇE EVİNDEKİ SON 4 DERBİNİN 3’ÜNÜ KAYBETTİ

Fenerbahçe, Galatasaray’la evinde oynadığı son 4 maçta 1 galibiyet, 3 mağlubiyet aldı. Sarı-lacivertli takım bu maçlarda 3 gol atarken, kalesinde 7 gol gördü.

Servet Yardımcı kimdir, nereli? Servet Yardımcı kimdir, nereli?

Ülker Stadı’nda oynanan son derbiyi geçen sezon Galatasaray 3-0 kazanmıştı.

GALATASARAY TARAFTARI DA STATTA OLACAK

İstanbul Valiliği İl Spor Güvenlik Kurulu kararıyla yarın oynanacak derbi maçı Galatasaray taraftarı da izleyebilecek.

Karşılaşmada 2 bin 79 Galatasaray taraftarı tribünde yer alacak.

Editör: Ayşegül Yaşar