Ferit Aslan

Şimşeklerin dansı tarihi aydınlattı Şimşeklerin dansı tarihi aydınlattı

Diyarbakır başta olmak üzere bölgede kazandığı belediyelere 2016 yılından beri kayyım atanan DEM Parti, bunu engellemek için başvuran aday adayların için bazı kriterleri hayata geçirdi. 

Yerel seçimlerde kazandığı belediyelere 2016 yılından beri kayyımlar atanan DEM Parti, bunun önüne geçmek ve iktidara bu anlamda bir gerekçe sunmamak için aday adayları için bu kez bazı kriterler getirdi. DEP Partiden Büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanı ile belediye meclis üyesi olmak istenenlerin dosyalarını inceleyen DEM Parti Hukuk Komisyonu, aday adaylardın haklarında açılan dava var ise hukuki durumunu mercek altına alıyor.

-251Diyarbakır başta olmak üzere kazandığı belediyelere kayyım atanmaması için DEM Parti, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işlerine son verilen, haklarında açılan dava dosyaları İstinaf ve Yargıtay’da olan aday adayların başvurularını almama kararı aldı. 2019 seçimlerinde YSK tarafından seçimlere girilmesine izin verilen ancak kazandıktan sonra KHK’lı olduğu gerekçesiyle HDP’den 5 Belediye başkanına mazbata verilmemişti. 

Editör: Ferit Aslan