Futbolseverlerin yakından tanıdığı isimlerin de aralarında bulunduğu 29 kişiyi dolandırdığı iddia edilen Bankacı Seçil Erzan’ın yargılanmasına devam ediliyor. Erzan’ın, kurduğu Ponzi sistemiyle mağdurlarına yüksek faiz vaat ederek paralarını aldığı, ancak geri ödeme yapmadığı öne sürülüyor. Erzan’ın, mağdurlarının arasında ünlü futbol adamları ve milli futbolcuların da bulunduğu ortaya çıktı.

Göçerlerin zorlu yolculuğu başladı Göçerlerin zorlu yolculuğu başladı

Erzan’ın, mağdurlarına verdiği paraların kaynağı ve futbolcularla olan ilişkisi ise merak konusu oldu. Erzan’ın, mağdurlarına paraları banka üzerinden değil de elden teslim ettiği, bu paranın kara para aklama, yasa dışı para trafiği ve vergi kaçakçılığı ile ilgili olabileceği belirtildi. Ayrıca, Erzan’ın, futbolcuları şike faaliyetlerine karıştırmak için kullandığı da iddia edildi.

BAKANLIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Bu iddiaların ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı Teftiş Kurulu da devreye girdi. Bakanlık, Erzan’ın ilişki içinde olduğu futbolcular ve spor adamlarıyla ilgili inceleme başlattı.

Bu kapsamda, Erzan’a fon ve para sağlayan futbolcular, bu sporcuları Erzan’a yönlendiren isimler, bunlar arasındaki ilişkiler incelenecek. Aynı zamanda, faaliyete konu paranın kaynağına ilişkin de incelemeler yapılacak.

Bakanlık incelemesinin ardından bazı spor adamlarının idari ceza almaları söz konusu olabilir. Soruşturmalarla kamu vicdanını rahatsız eden bu dolandırıcılık davasında bütün ilişkiler ağının ortaya konulması amaçlanıyor.

ŞİKE SORUŞTURMASI DA BAŞLADI

Gençlik ve Spor Bakanlığı aynı zamanda Türk futbolunda çok kapsamlı bir şike soruşturması da başlattı. Genel olarak başlatılan soruşturmanın bu dolandırıcılık olayını da içerdiği belirtildi. Bu olayda kullanılan ve elden iletilen paranın şike faaliyetleriyle ilgili olup olmadığı araştırılacak. Bakanlığın dopingle mücadele konusunda da cezaları artıran kapsamlı bir çalışması bulunuyor.

Editör: Ayşegül Yaşar