Koç ve Sarıalioğlu, PFDK'ye sevk edildi Koç ve Sarıalioğlu, PFDK'ye sevk edildi

Süper Lig’de oynanan ve golsüz sona eren derbinin ardından, ezeli rakipler Galatasaray ve Fenerbahçe, bu kez de Süper Kupa için kozlarını paylaşacaktı. Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanacak olan maç, saat 20.45’te başlaması gerekiyordu. Ancak maç saatinde statta ne takımlar ne de hakemler vardı. Maçın iptal edildiği duyuruldu.

Peki, bu iptalin sebebi neydi? Arama motorlarında, ‘Galatasaray - Fenerbahçe Süper Kupa finali neden ertelendi?’ soruları sorulmaya başlandı. İşte yanıtı…

ATATÜRK PANKARTI VE TİŞÖRTÜ KRİZİ

Maçtan önce ortaya çıkan iddialara göre, Galatasaray ve Fenerbahçe takımları, sahaya İngilizce ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ pankartı ve Atatürk tişörtü ile çıkmak istemişti. Bu istek, Suudi Arabistan yönetimi tarafından kabul edilmemişti. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yetkilileri, bu konuda Suudi Arabistanlı yetkililerle görüşmeler yapmıştı.

TFF’den edinilen bilgiye göre, maç öncesinde İstiklal Marşı’nın okunacağı ve Türk bayrağının açılacağı belirtilmişti. Takımların sahaya Atatürk pankartı ve tişörtü ile çıkma isteğinin ise çözüme kavuşturulması için çalışmalar sürüyordu.

KULÜP BAŞKANLARI TOPLANTI YAPTI

Yaşanan gelişmelerin ardından, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile bir araya geldi. TFF’nin konakladığı otele giden kulüp başkanları, TFF yetkilileri ile son durumu görüştü.

Ancak sonuç alınamadı. Galatasaray ve Fenerbahçe takımları, ortak bir kararla maça çıkmama kararı aldı. Hakem ekibi de stada gitmedi. Böylece maç iptal edildi.

TARAFTARLAR TEPKİLİ

Süper Kupa Finali’nin iptal edilmesi, hem Galatasaraylı hem de Fenerbahçeli taraftarları kızdırdı. Sosyal medyada, Suudi Arabistan yönetimine ve TFF’ye tepki gösteren taraftarlar, maçın Türkiye’de oynanması gerektiğini savundu. Bazı taraftarlar ise, maçın iptal edilmesinin, Türkiye’nin uluslararası itibarına zarar verdiğini ifade etti.

GALATASARAY - FENERBAHÇE MAÇI NE ZAMAN OYNANACAK?

Süper Kupa Finali’nin iptal edilmesinin ardından, maçın ne zaman ve nerede oynanacağı merak konusu oldu. TFF’den henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak bazı iddialara göre, maçın 2024 yılında Türkiye’de oynanması planlanıyor.

Editör: Ayşegül Yaşar