Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti gazeteciye yapılan saldırıyı kınadı.

Amedspor!'un şampiyonluk sevinci ceazalandırıldı Amedspor!'un şampiyonluk sevinci ceazalandırıldı

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Felat Bozarslan, bugün Diyarbakır'da haber takibi yapan Rudaw Tv Diyarbakır Temsilcisi Maşallah Sakak'a yönelik saldırı ile ilgili açıklama yaptı. 

Bozarslan, Rudaw TV Diyarbakır Temsilcisi Maşallah Dekak’ın Ulucami önünde haber takibi yaptığı sırada bir kişinin saldırısına uğradığını belirterek, gazetecilere yönelik yapılan saldırıları kesinlikle kabul etmediklerini bildirdi.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti olarak, basın özgürlüğüne yapılan her türlü saldırıya karşı duruşlarını bir kez daha vurguladıklarının altını çizen Bozarslan, Dekak’ın sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Bozarslan, şöyle devam etti:

''Saldırıyı gerçekleştiren şahsın bir an önce adalete teslim edilmesi için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Başsavcılığını göreve çağırıyoruz. Bu tarz saldırılar sadece bireysel bir gazeteciyi değil, aynı zamanda basın özgürlüğünü ve demokratik değerleri hedef almaktadır.

Meslektaşımız Maşallah Dekak’a yapılan bu saldırının ardından, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti olarak yaşanan olayın takipçisi olacağız. Sorumluların adalete hesap vermesi için gereken her türlü çabayı sarf edeceğiz. Basın mensuplarının güvenli bir şekilde görevlerini yerine getirebilmesi için toplumun desteğini ve duyarlılığını bekliyoruz.''

Editör: EYYUP KAÇAR