Güneydoğu'nun çeşitli illerinde meydana gelen olaylarda 3 kişi öldü, 22 kişi yaralandı.

DİYARBAKIR

Sur ilçesi İskenderpaşa Mahallesi’ndeki metruk evin merdivenlerinde poşet içerisinde terk edilmiş erkek bebek bulundu. Bebek tedavişi altına alındı. Bebeği bırakan kişi yakalandı.

-Merkez Bağlar İlçesi Raif Türk İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi 11 yaşındaki M.F.M, annesi ile okuldan çıktıktan sonra Ahmet Kaya Caddesi'nde karşıya geçmeye çalıştı. Bu sırada dönüş yapmakta olan hafif ticari aracın altında kalan çocuk yaşamını yitirdi.

Sürücü tutuklandı. 

-Silvan kırsal Duru Mahallesi’ndeki Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na (TPAO) ait petrol kuyusunda sondaj çalışması yapıldığı sırada patlama oldu. Gaz sıkışmasından meydana gelen patlamada, işçilerden İhsan Tunar (33) hayatını kaybett, Veysel S. (40) yaralandı. 

Bu arada, olayı duyan İhsan Tunar’ın yakınları, yola çıktı. Bağdere mevkiinde trafik kazası geçiren Tunar'ın yakınlarından Aynur Tunar (30), Hamza Tunar (57) ve Türkan Tunar (30) yaralandı.

ŞANLIURFA

Suruç ilçesinde H.K. yönetimindeki 34 PG 426 plakalı tır, kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Kazada yaralanan sürücü, Suruç Devlet Hastanesine kaldırıldı.

-Siverek ilçesi Hamidiye Mahallesi’nde Rıdvan Bulunmaz (31) ve eşi Pınar Bulunmaz (28) arasında henüz belirlenmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavgada Rıdvan Bulunmaz’a ait silah ateş aldı, çıkan mermilerle karı-koca ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Pınar Bulunmaz  kurtarılamadı. Ağır yaralı olan Rıdvan Bulunmaz Siverek Devlet Hastanesi'nde ilk müdahalesi sonrası Şanlıurfa’ya sevk edildi. Hayatını kaybeden Pınar Bulunmaz’ın Siverek Devlet Hastanesinde sağlık görevlisi olarak çalıştığı öğrenildi.

-Birecik ilçesine bağlı Meydan Mahallesi Fırat Caddesi'nde Özel bir sürücü kursunda direksiyon eğitimi aldığı öğrenilen sürücü, yolun karşısına geçmeye çalışan 70 yaşındaki Mahmut Çepik’e çarptı. Yaralanan Çepik, Birecik Devlet Hastanesine kaldırıldı.

MARDİN 

Artuklu İlçesi Kabala Mahallesi’nde 47 H 0021 plakalı minibüs ile plakası belirlenemeyen başka bir minibüsle çarpıştı. Kazada 6 kişi hafif yaralandı. 

-Kızıltepe ilçesi Atatürk Mahallesi Şenyurt Caddesi üzerinde bulunan bir akaryakıt istasyonunda, iddiaya göre alacak verecek meselesi yüzünden akaryakıt sahibi Z.K. ile henüz kimliği belirlenemeyen kişi veya kişiler arasında çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Olayda, seken kurşunla yoldan geçen bir vatandaş yaralandı.

GAZİANTEP

Diyarbakır'da tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı Diyarbakır'da tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı

İslahiye ilçesi Hacı Ali Öztürk Mahallesi'nde, Ömer Z. (25) idaresindeki motosiklet ile H.K. idaresindeki otomobilin çarpışması sonucu motosiklet sürücüsü yaralandı. Yaralı, İslahiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

ADIYAMAN 

Karapınar Mahallesi Organize Sanayi Bölgesi yakınlarında bulunan Cahit Zarifoğlu Ortaokulu'nda okuyan 8 öğrenci, dışarıdan getirdikleri kekleri yedi.

Bir süre sonra öğrencilerde karın ağrısı ve mide bulantısı başladı. Çocuklar, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

HABER MERKEZİ

Editör: EYYUP KAÇAR