Güneydoğu'da meydana gelen olaylarda 6 kişi öldü, 35 kişi yaralandı.

ŞANLIURFA 

Merkez Yardımcı Mahallesi'nde ev taşıma sırasında komşular arasında çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Av tüfeğiyle vurulan Reşit Kaya (45) olay yerinde hayatını kaybetti. 

-Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde sürücüleri belirlenemeyen 63 NV 634 plakalı tıra, 63 SA 821 plakalı kamyonet arkadan çarptı. Kazada kamyonetteki 2 kişi yaralandı. 

-Haliliye ilçesindeki Bamyasuyu Mahallesi Göbeklitepe İş Merkezi meydanında liseli öğrencilerden oluşan iki grup arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Aralarında kız öğrencilerin de bulunduğu kalabalık gruplar birbirlerine tekme tokatla saldırdı. Yaklaşık 10 dakika devam eden kavga, diğer öğrencilerin araya girmesiyle son bukldu.

DİYARBAKIR 

Ergani ilçesine bağlı kırsal Demirli Mahallesi mevkinde Ahmet Tekin idaresindeki 01 AER 742 plakalı otomobil, yol kenarında lastiği patladığı için duran Fatih Meşe'ye ait 34 GD 4449 plakalı kamyonete arkadan çarptı.

Kazada, şoför Ahmet Tekin (53), O.Ç. (39) ve R.T. (45) olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralanan A.T. ve K.Ç. ile kamyonet sürücüsü Fatih Meşe ve H.K. hastaneye kaldırıldı.

-Kayapınar ilçesi Fırat Bulvarı’nda ilçe belediyesinde temizlik personeli olarak çalışan Orhan Tarcan, akşam saatlerinde bulvardaki çöp konteynerini R.A. idaresindeki çöp kamyonuna boşaltmak istedi. Bu sırada sürücüsü öğrenilemeyen 21 TT 0802 plakalı ticari taksi, arkadan gelerek çöp kamyonunun arkasındaki Tarcan’a çarptı. 

Danıştay, Emniyetin "Ses ve Görüntü Kaydı Alınmasına" ilişkin genelgesini iptal etti Danıştay, Emniyetin "Ses ve Görüntü Kaydı Alınmasına" ilişkin genelgesini iptal etti

Tarcan, kaldırıldığı nhastanede kurtarılamadı.

-Diyarbakır Kocaköy ilçesindeki Kocaköy Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde kırsal Çaytepe Mahallesi’nden gelen öğrenciler ile merkezden gelen öğrenciler arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma yaşandı. Öğrencilerin kavgasına veliler de katıldı. Olay jandarmanın müdahalesiyle bastırıldı.

-Bingöl’e giden 16 AAG 10 plakalı yolcu otobüsü, Lice ilçesi Abalı Mahallesi’nde teknik arızadan dolayı sürücüsünün kontrolünden çıkarak yol kenarındaki kum yığınına çarptı. Kazada, 27 kişi yaralandı. 

Kavga-10

SİİRT 

Barış Mahallesi'nde bulunan bir inşaatta çalışan İdris Geçgel (54), binanın dış sıvasını yaptığı sırada çıktığı iskelenin elektrik direğine temas etmesiyle akıma kapılınca 2. kattan sert zemine düştü. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Geçgel, kurtarılamadı.

BATMAN 

Batman çevre yolunda seyir halinde olan otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybederek su kanalına uçtu. Yaralanan şoför hastaneye kaldırıldı.

ADIYAMAN 

F.K'nin kullandığı 02 AE 015 plakalı motosiklet ile H.H. idaresindeki 02 HP 337 plakalı hafif ticari araç, Cumhuriyet Mahallesi Abdul Musa Caddesi 2603 sokakta çarpıştı.Kazada motosiklet sürücüsü F.K. yaralandı.

(Haber Merkezi)
 

Editör: EYYUP KAÇAR