Evde yetiştirebileceğiniz 5 şifalı bitki Evde yetiştirebileceğiniz 5 şifalı bitki

KAHVE LEKESİ NASIL ÇIKAR?

Kahve lekesi olan kumaşı ılık suyla ıslatın ve üzerine karbonat serpin. Bir süre beklettikten sonra lekeyi ovalayarak çıkarabilirsiniz.

KÜÇÜK BİR YARA NASIL İYİLEŞTİRİLİR?

 Küçük bir yara için en iyi ilaç bal ve sarımsaktır. Balın antiseptik, sarımsağın da antibakteriyel özelliği vardır. Yaralı bölgeye bal ve sarımsak karışımı sürerek iyileşmesini hızlandırabilirsiniz.

MUZ NASIL DAHA UZUN SÜRE TAZE KALIR?

Muzların sap kısımlarını streç filmle sararsanız, daha uzun süre taze kalmasını sağlayabilirsiniz. Streç film, muzların olgunlaşmasını yavaşlatır.

KEK KALIBI YAĞLAMAK İÇİN NE KULLANILIR?

Kek kalıbını yağlamak için margarin veya tereyağı kullanabilirsiniz. Ancak daha pratik bir yöntem, kalıbı sprey yağ ile yağlamaktır. Sprey yağ, kalıbın her yerine eşit şekilde dağılır ve kekin yapışmasını önler.

KIYAFETLERDEKİ TÜYLENMEYİ NASIL ÖNLERİZ?

Kıyafetlerinizdeki tüylenmeyi önlemek için, yıkama makinesine atmadan önce kıyafetlerinizi ters çevirin. Böylece kıyafetlerinizin dış yüzeyi daha az yıpranır.

KÜÇÜK ÇOCUKLARA İLAÇ NASIL İÇİRİLİR?

Küçük çocuklara ilaç içirmek bazen zor olabilir. Bu durumda, ilacı bir pipet yardımıyla çocuğun ağzına damlatmak işe yarayabilir. Pipet, ilacın tadını azaltır ve çocuğun yutmasını kolaylaştırır.

KÜF KOKUSUNU NASIL GİDERİRİZ?

Küf kokusu olan eşyalarınızı güneşte kurutun. Güneş ışığı, küfün oluşumunu engeller ve kokusunu giderir. Eğer güneşli bir gün yoksa, eşyalarınızı sirke ile silerek de küf kokusundan kurtulabilirsiniz. Sirke, küfün asidik ortamını bozar ve temizler.

YUMURTA PİŞİRİRKEN NASIL ZAMAN KAZANIRIZ?

Yumurta pişirirken zaman kazanmak için, yumurtaları soğuk su yerine kaynar suya koyun. Böylece suyun ısınmasını beklemek zorunda kalmazsınız. Ayrıca yumurtaların üzerine bir tutam tuz serperseniz, çatlamalarını önleyebilirsiniz.

KOLAYCA LİMON SIKMANIN YOLU NEDİR?

Limon sıkmak için limonu ikiye bölmeden önce, tezgahın üzerinde yuvarlayın. Böylece limonun içindeki suyu harekete geçirir ve daha kolay sıkarsınız. Ayrıca limonu mikrodalgaya 10-15 saniye kadar koyarsanız da aynı etkiyi elde edersiniz.

KOLAYCA SOĞAN DOĞRAMANIN YOLU NEDİR?

Soğan doğrarken gözlerinizin yaşarmasını önlemek için, soğanı buzdolabında bir süre bekletin. Soğuk soğan, gözleri yakacak maddeleri daha az salgılar. Ayrıca soğanı doğrarken ağzınızda bir sakız çiğnerseniz de gözlerinizin yaşarmasını azaltabilirsiniz.

KOLAYCA SARIMSAK SOYMANIN YOLU NEDİR?

 Sarımsak soymanın en kolay yolu, sarımsakları bir kavanoza koyup sallamaktır. Böylece sarımsakların kabukları kolayca çıkar. Ayrıca sarımsakları bir bıçakla ezerek de soyabilirsiniz.

KOLAYCA NAR AYIKLAMANIN YOLU NEDİR?

Nar ayıklamak için, narı ikiye bölün ve bir kaseye su doldurun. Narın yarısını elinize alın ve ters çevirerek parmaklarınızla tanelerini kasedeki suya çıkarın. Böylece narın beyaz kısımları suyun yüzeyine çıkacak ve taneleri suyun altında kalacaktır.

KOLAYCA MISIR HAŞLAMANIN YOLU NEDİR?

Mısır haşlamak için, mısırı yapraklarıyla birlikte mikrodalgaya koyun. Yapraklar, mısırın nemini korur ve daha lezzetli olmasını sağlar. Mikrodalgada 3-4 dakika kadar pişirin ve sonra yapraklarını soyun.

KOLAYCA PATATES SOYMAK İÇİN NE YAPMALIYIZ?

 Patates soymak için, patatesleri haşlamadan önce kabuklarını bıçakla çizik atın. Haşladıktan sonra kabuklarını kolayca soyabilirsiniz. Ayrıca patatesleri buzlu suya koyarsanız da kabuklarını daha rahat çıkarabilirsiniz.

KOLAYCA DOMATES SOYMANIN YOLU NEDİR?

Domates soymak için, domateslerin üzerine bir bıçakla çarpı işareti çizin. Sonra domatesleri kaynar suya atın ve birkaç saniye bekleyin. Daha sonra domatesleri sudan çıkarın ve kabuklarını kolayca soyun.

KOLAYCA ELMA SOYMANIN YOLU NEDİR?

Elma soymak için, elmanın sapını çıkarın ve yerine bir çatal saplayın. Sonra elmayı bir soyacak yardımıyla soyun. Çatal, elmayı tutmanızı ve döndürmenizi kolaylaştırır.

KOLAYCA KAVUN KESMENİN YOLU NEDİR?

Kavun kesmek için, kavunu ikiye bölün ve her yarısını dilimleyin. Sonra dilimlerin kabuk kısmını bıçakla kesin ve etli kısmını çıkarın. Böylece kavunu kolayca küçük parçalara ayırabilirsiniz.

KOLAYCA KARPUZ KESMENİN YOLU NEDİR?

Karpuz kesmek için, karpuzu ikiye bölün ve her yarısını dilimleyin. Sonra dilimleri yatay ve dikey olarak keserek küçük kareler oluşturun. Böylece karpuzu kolayca servis edebilirsiniz.

KOLAYCA ANANAS SOYMANIN YOLU NEDİR?

Ananas soymak için, ananasın baş ve kuyruk kısmını kesin. Sonra ananası dik olarak tutun ve kabuklarını soyun.

Editör: Ayşegül Yaşar