BM: Gazze’nin yeniden inşası 80 yıl sürebilir BM: Gazze’nin yeniden inşası 80 yıl sürebilir

İsrail ordusu da Hizbullah tarafından yapılan saldırıyı doğrularken herhangi bir can kaybı olmadığını belirtti

İsrail-Filistin arasındaki çatışmalar yayılıyor. İsrail’in güney Lübnan’da Hizbullah’a yönelik saldırısından hemen sonra Hizbullah’a ait insansız hava araçları kuzeydeki Safad kentinde komuta merkezini barındıran önemli bir üssü vurdu. İsrail’in saldırısında Hizbullah’ın üst düzey komutanlarından Visam Hasan Tavil’in yaşamını yitirdiği açıklanmıştı. İsrail ordusu da Hizbullah tarafından yapılan saldırıyı doğrularken herhangi bir can kaybı olmadığını belirtti.

İsrail dün Gazze’de öldürülen dört askerin isimlerini açıklayarak güvenlik güçleri arasında ölenlerin sayısını 580’in üzerine çıkardı.

Filistin Sağlık Bakanlığı ise bugün yaptığı açıklamada, İsrail güçlerinin son 24 saat içinde Gazze Şeridi’nde düzenlediği hava ve kara saldırılarında en az 126 Filistinlinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Böylece 7 Ekim’den bu yana ölenlerin sayısı en az 23 bin 210’a ulaşırken, 59 bin 167 kişi yaralandı ve 7 binden fazla kişinin de kayıp olduğu ve enkaz altında kaldığı düşünülüyor.

Üç aydır devam eden bombardımanda Gazze nüfusunun yüzde dördü öldü, yaralandı ya da kayboldu. Sağlık yetkililerine göre kurbanların çoğunluğunu çocuklar ve kadınlar oluşturuyor.

Editör: Nazmi Kahraman