Irak Kürdistan Bölgesinin Süleymaniye kentinde düzenlenen bir etkinlik ile Irak ve Irak Kürdistan bölgesi ilk kez “Metal Müzik Festivaline” ev sahipliği yaptı. 

F-CU5K7WkAAHxSZ

Süleymaniye’de rock müzik tarzında düzenlenen "Metal Müzik Festivale, çok sayıda metal grubu katıldı.

“Peacecore Fest” adı verilen festivalin ilki Almanya’da Eylül ayında düzenlenmişti.  Süleymaniye’de ise ikincisi yapıldı.

F-CU5KLWQAEqa4k

Festivalin organizatörü Mir Şamal, Rûdaw’a yaptığı açıklamada “Bu, ilk defa Kürdistan ve Irak’ta gerçekleşen bir şey. Festivalin ilki ise Almanya’da yapıldı. Biz de Dark Phantom olarak yer aldık. Oradayken organizatörle tanıştık ve belki aynısını Kürdistan’da yaparız dedik” dedi.  

F-CWO1FXAAA2YkI

Metallica ve Black Sabbath gibi dünyaca ünlü grupların posterleri festivalde yer aldı.

Öte yandan, Van orijinli Kürt müzik grubu Ferec de festivale katıldı. Geniş bir dinleyici kitlesi olan 25 yıllık grup ilk defa Süleymaniye’de sahneye çıktı.

F-CWO1xXQAAx70J

Grubun kurucusu Reh Fuat, “İlk defa diğer ülkelerden gruplarla çalıyoruz. Metal grupların olduğunu ve burada çaldıklarını görmemiz, bizim için muhteşem bir şey” diyerek hislerini anlattı.

Süleymaniye’deki festival, Unitique grubunun konser verdiği ilk festival oldu.

F-CWO1xXQAAx70J

Grubun gitaristi Şino, “Bu bizim ilk performansımız, İran’da sahneye çıkamadım. İran’da bu tür etkinlikler oldukça nadirdir ve yapılsa da gizli yapılıyor” diye konuştu. 

Diyarbakır’ın moda ikonu nerede ? Diyarbakır’ın moda ikonu nerede ?

Süleymaniye’deki eski Sigara Fabrikası’nda gerçekleşen festivale katılan Mitra Husrev, Rojhılat’ın Şino kentinden ve 6 yıldır Süleymaniye’de yaşıyor.

Editör: Ferit Aslan