Singapur'da F-16  düştü Singapur'da F-16  düştü

İsrail devlet televizyonu, İsrail ile Hamas arasında beklenen rehine takasına ilişkin anlaşmanın Netanyahu hükümeti tarafından kabul edildiğini duyurdu. Buna göre, İsrail ordusu, güney Gazze’deki operasyonlara hazırlık amacıyla güçlerini yeniden organize etmek için ateşkese onay verdi. Rehineler ise aşamalar halinde serbest bırakılacak.

İsrail ile Hamas arasındaki anlaşma, Kızılhaç’ın Hamas’ın elinde kalan rehinelere ulaşarak gerekli tıbbi desteği sağlamasını da içeriyor. Rehinelerin sayısı ve kimlikleri henüz açıklanmadı, ancak aralarında İsrail askerleri ve sivillerin de bulunduğu tahmin ediliyor. Rehinelerin serbest bırakılması için Hamas’ın talep ettiği koşullar da netleşmedi. Ancak bazı kaynaklar, Hamas’ın İsrail hapishanelerinde tutulan Filistinli mahkumların serbest bırakılmasını istediğini belirtiyor.

İsrail ile Hamas arasındaki rehine takasına ilişkin anlaşma, iki taraf arasındaki ilişkilerde yeni bir sayfa açabileceği yönünde yorumlanıyor. İsrail Başbakanı Netanyahu, “İsrail hükümeti bugün zor bir kararla karşı karşıya kaldı, ancak doğru kararı verdi. Rehineler aşamalar halinde serbest bırakılacak. Üzerinde konuşulan anlaşma, Kızılhaç’ın Hamas’ın elinde kalan rehinelere ulaşarak gerekli tıbbi desteği sağlamasını da içeriyor.” açıklamasında bulundu.

Hamas ise anlaşmayı, “Filistin halkının direnişinin bir zaferi” olarak nitelendirdi.

Editör: Ayşegül Yaşar